Ga naar de inhoud

Voordracht Sue Preenen als nieuw lid College van procureurs-generaal OM

Uitzicht vanaf het CCV-kantoor in de herfst

De ministerraad heeft op voorstel van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid ingestemd om Sue Preenen voor te dragen voor benoeming tot lid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM). Zij is sinds 2019 lid van de Raad van Toezicht van het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (het CCV). “We zijn heel blij voor Sue en feliciteren haar met deze mooie voordracht”, zegt CCV-directeur Patrick van den Brink.

Preenen gaat per 1 juli aan de slag in haar nieuwe functie. Ze begon na haar raio-opleiding (rechterlijk ambtenaar in opleiding) haar carrière bij het OM in 2006 bij parket Amsterdam, eerst als officier van justitie en later in diverse leidinggevende functies. In 2018 stapte ze over naar het arrondissementsparket Noord-Holland, waar ze tot plaatsvervangend hoofdofficier van justitie werd benoemd. Sinds maart 2021 is ze hoofdofficier van justitie van datzelfde parket.

Portretfoto van Sue Preenen, lid van de Raad van Toezicht van het CCV.
Fotocredits: OM

Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal, is ook blij over de toetreding van Sue Preenen tot het College: “Met de benoeming van Sue vindt een waardevolle verdere vernieuwing van het College plaats. Met haar verbindende eigenschappen, authenticiteit en vakmanschap is zij van grote toegevoegde waarde voor het OM en het College.”

Bekijk alle leden van de Raad van Toezicht van het CCV

  • Bron: OM