Ga naar de inhoud

Woninginbraak

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is bewezen effectief tegen woninginbraken. Inbrekers slaan een woning met goede beveiligingsmaatregelen meestal over.

Het aantal woninginbraken in Nederland neemt al jaren af. Toch wordt er gemiddeld twee tot drie keer per uur een woninginbraak gepleegd. Het kost een inbreker vaak maar weinig tijd om een slecht beveiligde woning binnen te komen.

Maar een inbraak heeft vaak wel langdurige gevolgen voor de slachtoffers. Niet alleen hun gevoel van veiligheid neemt af. Het kwijtraken van persoonlijke bezittingen maakt vaak veel emoties los. Hoewel een inbraak niet in alle gevallen te voorkomen is, kun je de kans op een inbraak wel verkleinen.

Dat kan met goedgekeurd inbraakwerend hang- en sluitwerk van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Hiermee maak je het aanzienlijk moeilijker voor inbrekers om je woning binnen te komen. Voor dit hang- en sluitwerk en voor alle andere inbraakwerende maatregelen vind je een PKVW-erkend bedrijf bij jou in de buurt in deze zoekmachine.

Meer informatie vind je op: