Ga naar de inhoud

Techjournalist Daniël Verlaan geeft presentatie op CCV-cybercongres

Persoon scrollt door mobiele telefoon. Ter illustratie van het CCV-dossier cybercrime.

Journalist Daniël Verlaan komt op 22 juni naar het cybercongres City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. Hij presenteert ‘ik weet je wachtwoord’ naar aanleiding van zijn boek en documentaire op Videoland. 

Verlaan werkt al jaren als techjournalist bij RTL. Daar schrijft hij verhalen over de duistere kant van het internet zoals cybercrime en hacken. In 2018 won de journalist de Tegel (journalistieke onderscheiding) voor talent en de Loep (prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek). Veel mensen zullen Verlaan naast zijn journalistieke werk ook kennen van het meest recente seizoen van Wie is de Mol? Hij wist de mol te ontmaskeren en ging er met de winst vandoor.

Ik weet je wachtwoord

In 2020 kwam Daniël Verlaan met zijn boek ‘ik weet je wachtwoord’. De journalist laat ook hierin weer de duistere kant van het internet zien, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Na het boek maakte hij ook nog een videolandserie en een podcast onder dezelfde naam. Verlaan deelt op het op het CCV-congres zijn kennis van de duistere kant van het internet. “Op het congres neem ik je mee in de duistere wereld ransomeware, online shaming en het dark web” zegt Daniël Verlaan. Wil je daarbij zijn?

Meld je aan

Bekijk de video van de aankondiging van Daniël Verlaan

Daniel Verlaan presenteert op CCV cybercongres

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.