Ga naar de inhoud

Steeds meer winkeldiefstallen

Collectie winkelverbod

“Ondernemers zien een toename aan winkeldiefstallen, wat zijn oorsprong vindt op het gebied van koopkracht. Ze zien in toenemende mate dat mensen de kosten niet meer kunnen betalen”, vertelde adviseur Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) maandag 24 oktober aan Hart van Nederland.

Ondernemers nemen steeds vaker het heft in eigen hand en starten met een collectief winkelverbod dat het mogelijk maakt om winkeldieven de toegang te weigeren tot alle deelnemende winkels in het winkelgebied. Hart van Nederland bezocht ondernemers in winkelgebied Enschede-Zuid, die werken met het collectief winkelverbod.

Bekijk het item over collectief winkelverbod

Met een collectief winkelverbod kunnen ondernemers een overlastgever of winkeldief die vaker voor overlast zorgt collectief de toegang weigeren tot hun winkel. Ze maken hiervoor gebruik van het collectief winkelverbod systeem van het CCV. Dit systeem heeft als enige in Nederland de toetsing van de Autoriteit Persoonsgegevens doorstaan en voldoet daarmee aan de eisen van de privacywetgeving. Inmiddels maken zo’n 35 winkelgebieden hier gebruik van.

Wil je ook starten met het collectief winkelverbod in jouw winkelgebied? Kijk op pvo-nl.nl voor meer informatie.