Ga naar de inhoud

Ruim 300 bezoekers eerste editie D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied

Het evenement D’RAN en HOE | Mijn Buitengebied was met ruim 300 bezoekers een succes volgens organisatoren Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en RuimteVitaal Regisseurs. Er werd tijdens deze eerste editie vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar de kansen en perspectieven voor een vitaal erf- en buitengebied. 

In het buitengebied van de Achterhoek is veel leegstand waardoor boeren, gemeenten en overheidsinstellingen voor grote uitdagingen komen te staan. Op 25 mei vond het evenement voor het eerst plaats. Op het programma stonden diverse workshops, er was een gezamenlijk deel en een informatiemarkt met 30 standhouders. Verschillende thema’s kwamen aan bod zoals biodiversiteit, duurzaamheid, veiligheid en asbestsanering en/of sloop.

Speeddate en drugscontainer

Verschillende gemeenten uit de Achterhoek waren op het evenement om door middel van speeddates in gesprek te gaan met de aanwezigen. Ook konden bezoekers in de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken ervaren hoe de productie van hennep en andere drugs in zijn werk gaat. 

Samenwerking 

Door D’RAN en HOE | Mijn Buitengebied hebben gemeenten inzicht gekregen in de wensen van boeren in hun gebied en hebben ze elkaar beter leren kennen. In ‘Mijn Buitengebied’ klinkt ook de wens door voor maatwerk: een vitaal erf- en buitengebied is voor iedereen weer anders. Alleen samen kun je vervolgens het beste resultaat bereiken. 

Bron pvo-oostnederland.nl