Ga naar de inhoud

Quick Scans VER uitgevoerd in diverse gemeenten

Begin dit jaar leverde het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een update van het instrument Veiligheidseffectrapportage op (VER). Sindsdien hebben we in samenwerking met een aantal gemeenten VER Quick Scans uitgevoerd en krijgen de aanbevelingen een plek in hun ontwerpen.

Een dergelijke schouw maakt dat je elkaars taal leert en realiseert dat wat voor jou vanuit het veiligheidsdomein normaal is, geen dagelijkse taal is voor collega’s uit andere domeinen. Staat jouw gemeente voor een herstructureringsopgave en zou je als OOV-afdeling willen werken aan een start om die gemeenschappelijke taal te realiseren? Wil je samen met je collega’s vroegtijdig nadenken over mogelijke veiligheidsrisicio’s bij een bouwproject of renovatieproject?

Lees meer over de VER of neem contact op met Lilian Tieman via lilian.tieman@hetccv.nl

Doorlopend ontwikkelen

Het ontwikkelen of vernieuwen van een instrument of publicatie vraagt altijd om keuzes maken. Dat betekent ook dat jij als lezer of gebruiker van dit instrument een onderwerp mist of uitgebreider terug had willen zien komen. Heb je hier vragen over? Neem dan ook gerust contact op, want als jij zoekende bent, dan zijn mogelijk meer vakgenoten dat ook. Misschien hebben wij het antwoord al en anders gaan we op zoek. We werken graag vraaggestuurd.