Ga naar de inhoud

PVONH leert ondernemers met zintuigen drugslabs te herkennen

Ondernemers in de regio Medemblik kunnen op 21 september leren hoe ze ondermijnende activiteiten kunnen herkennen tijdens de roadshow van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) op het WFO-bedrijventerrein. Een opvallend onderdeel van deze roadshow is de mogelijkheid om een nagemaakt synthetisch drugslaboratorium te bezichtigen. Dit hands-on ervaringsmoment is bedacht om ondernemers, naast de reuk, een beter inzicht te geven in de visuele aanwijzingen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een drugslab in hun directe omgeving.

Specialisten van het PVONH zullen in Medemblik op het WFO-bedrijventerrein ondermijningsscans uitvoeren met behulp van een korte vragenlijst onder de aanwezigen. Deze scans zullen ondernemers nog beter inzicht geven in de mogelijke risico’s van ondermijning op het bedrijventerrein en voor hun eigen organisatie.

“De roadshow is van cruciaal belang om de veiligheid en integriteit van bedrijventerreinen in de regio te waarborgen. Door bewustwording te creëren en ondernemers te voorzien van praktische kennis, willen we als PVONH de samenwerking tussen ondernemers en lokale autoriteiten versterken om ondermijning beter zichtbaar en herkenbaar te maken, zodat het effectiever kan worden aangepakt,” aldus Josefien Hofstede van PVONH.

Ondernemers zijn welkom op 21 september tussen 11:00 en 16:00 uur op het WFO-bedrijventerrein aan De Zaadmarkt 37 (parkeerplaats De Eekhoorn) in Medemblik.

Bezoek de website van PVONH voor meer informatie en voor de verplichte online voorregistratie.

Bron: PVO Noord-Holland