Ga naar de inhoud

Politie vermoedt drugslab in door brand verwoest bedrijfspand

Brand en vlammen. Ter illustratie van een CCV-nieuwsbericht.

Een dag na de verwoestende vlammenzee in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Beesd klinkt het meerdere monden: de brand is veroorzaakt door een ontploft drugslab. Op beeld van een beveiligingscamera van een ander bedrijf is te zien hoe vlak voor de brand iets uit het dak knalt. De politie zegt dat restanten van een mogelijk drugslab zijn gevonden.

Totale verwoesting

Verslaggever George Borghouts van Omroep Gelderland ziet in Beesd ‘een totale verwoesting’. Omstanders vertellen aan hem dat in het gebouw synthetische drugs werden geproduceerd. Naast de ketel die de lucht in vloog, zag een getuige twee jongens vluchten in een witte bedrijfswagen.

De ketel kwam terecht op een uitzendbureau en sloeg door het dak naar binnen. De eigenaar van dit pand had geluk. Vlak voor de inslag was hij met zijn kinderen nog aanwezig. Saillant detail is dat twee jaar geleden ook op dit bedrijventerrein een drugslaboratorium werd ontdekt na een politie-inval. Hiervoor staan drie mannen voor de rechter. De uitspraak in deze rechtszaak is volgende maand.

Voorkom als verhuurder dat je jouw pand verhuurt aan criminelen die er een drugslab in beginnen. Gebruik hiervoor deze checklist van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).