Ga naar de inhoud

Politie Almere wil investeren in aanpak jeugdcriminaliteit

geen afbeelding

Ben Nassir Bouayad, politiecommissaris van Flevoland, wil meer investeren in de aanpak van jeugdcriminaliteit in Almere. De stad heeft te maken met een toename van aanslagen op woningen die te linken zijn aan georganiseerde misdaad en drugshandel.

Drugscriminaliteit

Volgens de politiecommissaris is Almere niet de enige stad in Nederland die te maken heeft met georganiseerde misdaad en motorbendes, maar de middelen zijn beperkter. Almere heeft nog net zoveel geld en dezelfde middelen als 23 jaar geleden terwijl de stad niet hetzelfde is gebleven. De toename van aanslagen op woningen is volgens Bouayad vaak te koppelen aan drugscriminaliteit in de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Vorig week nog wilde een 14- jarige jongen met zelfgemaakte explosieven een aanslag plegen op een 13- jarige rivaal. De politie heeft deze aanslag voorkomen, maar de commissaris geeft aan dat er nu geïnvesteerd moet worden om te voorkomen dat Almere een kraamkamer wordt voor nieuwe criminelen.

Cybercriminaliteit

Daarnaast ziet de politie een verschuiving. Waren jongeren vroeger vooral betrokken bij straatroven, tegenwoordig zijn ze vooral actief in cybercriminaliteit. Ze doen zich online voor als familielid van het slachtoffer om zo aan geld te komen.Een verschuiving die vooral plaatsvindt omdat de pakkans bij online criminaliteit veel kleiner is. De politie en de gemeente ontwikkelen een actieplan om cybercriminaliteit aan te pakken.

Bron: omroepflevoland.nl

Jongeren en georganiseerde criminaliteit

In de toolbox jongeren en georganiseerde criminaliteit, willen we jou als programmamanager, projectleider en adviseur OOV helpen met je lokale of regionale aanpak om jongeren uit de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit te houden.