Product toegevoegd aan winkelmand

Platform Veilig Ondernemen


Inbraak

Bijna 40% van de bedrijven krijgt wel eens met een inbraak te maken. De schade kan hoog oplopen. Diefstal van goederen levert derving van inkomsten op en vertraagt de levering aan de klant. Het verlies van belangrijke bedrijfsdocumenten is voor veel ondernemers zelfs nog vervelender. Daarnaast zorgt het verzekeringstraject ook nog eens voor een extra aanslag op kostbare tijd. Preventiemaatregelen zijn daarom van groot belang.

Wat heeft het CCV u op dit thema te bieden?

Het CCV beheert de meeste regelingen op het gebied van inbraakpreventie. Een zo’n regeling is de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI) om het inbraakrisico van (bedrijfs)panden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welke (preventie)maatregelen nodig zijn.

Hoe werkt het?

Door het inbraakrisico van de onderneming te bepalen, kan worden vastgesteld welke preventieve maatregelen moeten worden getroffen en van welke zwaarte. Hierdoor wordt niet te zwaar, maar ook niet te licht beveiligd. De VRKI wordt onder meer gebruikt door verzekeraars en beveiligingsbedrijven. Als de beveiligingsmaatregelen volgens de VRKI zijn uitgevoerd, kan een BORG Beveiligingscertificaat worden verstrekt. Verzekeraars kunnen dit meenemen bij de bepaling van de verzekeringspremie.

Hoe kan uw PVO dit product inzetten?

Door ondernemers te wijzen op het VRKI, bied je ze een handvat om de juiste preventieve maatregelen te treffen. Zodat zij niet over-verzekerd zijn, maar ook niet onder-verzekerd.

Vragen over VRKI

Heb je vragen over de VRKI? Neem contact op met CCV-projectleider Daniëlle Ohler (06-12 057 937).

Links