Ga naar de inhoud

Nieuwe data opleiding PKVW-Bouwplanadviseur bekend

Hand met leren handschoen die probeert een kiepraam te openen om zo het huis binnen te sluipen. Ter illustratie van dossier over Woninginbraak van het CCV en Politiekeurmerk Veilig Wonen/PKVW.

Als PKVW-Bouwplanadviseur geef je adviezen aan een afnemer, bijvoorbeeld een gemeente, een projectontwikkelaar, woningcorporatie of een aannemer. Deze adviezen geef je op zowel Bestaande Bouwniveau als Nieuwbouwniveau, waarbij jouw advies tot een PKVW-certificaat kan leiden.

Als PKVW-bouwplanadviseur ben je vanaf de beginfase van de nieuwbouw of renovatie betrokken bij de bouwplannen.  Met jouw advies en kennis ontzorg je de bouwende partij bij het opleveren van veilige woningen.

Breed toepasbaar

De training is ook zeer interessant en biedt meerwaarde voor ontwerpers, stedenbouwkundigen, architecten, aannemers, werkvoorbereiders, hang- en sluitwerkleveranciers en andere belanghebbenden die hun kennis willen vergroten op het gebied van PKVW. Het advies van een bouwplanadviseur zorgt voor een veiligere en woninginbraakwerende leefomgeving.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan deze training. De training wordt verzorgd door Kiwa FSS.  Kijk voor meer informatie op hun website of schrijf je direct in.

Eerstvolgende opleidingsdata

  • 14/21/28 september en 5 oktober 08.30-17.00 uur

De opleiding wordt gegeven in Zaltbommel.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) draagt bij aan inbraakpreventie en sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en in buurten en wijken. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de PKVW-eisen. Het Politiekeurmerk maakt inzichtelijk wat de gemeente concreet aan veilig wonen doet en draagt bij aan een prettige en veilige woonomgeving. Geslaagde inbraken nemen tot 80 procent af ten opzichte van woningen zonder Politiekeurmerk. Kijk voor meer informatie op de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen.