Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Huiselijk geweld tegen volwassenen vooral (ex-)partnergeweld

  25 maart 2019

  Zeker 1 op de 16 volwassen vrouwen en 1 op de 21 volwassen mannen is in de laatste 5 jaar slachtoffer geworden van ten minste 1 voorval van fysiek of seksueel geweld in huiselijke kring. In totaal zijn dit ongeveer 747.000 mensen van 18 jaar of ouder. Dat meldt Annemarie ten Boom, wetenschappelijk medewerker bij het WODC in Secondant.

  lees meer

  Problemen rondom drugsafval nemen toe

  25 maart 2019

  De dump van drugsafval kwam de afgelopen dagen weer veelvuldig in het nieuws. Stefan Molleman, coördinator lokale projecten Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV): "Drugsdumping is een groot maatschappelijk probleem dat voor veel schade zorgt. Het opruimen hiervan kost tienduizenden euro’s."

  lees meer

  Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar

  22 maart 2019

  Cyberveilig Nederland bestaat 1 jaar. Wat begon met 8 enthousiaste founding partners is inmiddels gegroeid tot een vereniging met ruim 40 leden vanuit uiteenlopende takken in de cybersecurity-branche. Cyberveilig Nederland maakt deel uit van het College van Belanghebbenden Cybersecurity van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In het college wordt gewerkt aan onder meer een risicomodel voor de sector.

  lees meer

  Nep-mails steeds beter

  21 maart 2019

  Nep-mails zijn lastiger van echt te onderscheiden, zo meldt de Fraudehelpdesk. Steeds vaker gebeurt het dat je denkt te mailen met je baas of je collega, maar in werkelijkheid te maken hebt met een oplichter.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Doe eens lief

  21 maart 2019

  In deze blog van directeur Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat hij in op onverdraagzaamheid. 'Als ik iets onacceptabel vind, is het wel agressief of onbeschoft gedrag tegenover mensen die gewoon hun werk doen." #doeslief

  lees meer

  Nepsites offline in onderzoek naar cybercrime

  20 maart 2019

  De politie in Leeuwarden haalde deze week diverse nepsites offline in hun onderzoek naar cybercrime. Door de inwerkingtreding van de wet Computercriminaliteit III hebben politie en het Openbaar Ministerie de mogelijkheid om websites en servers ontoegankelijk te maken als die gebruikt worden voor het plegen van strafbare feiten. Dit leidt tot directe beëindiging van de strafbare feiten en hierdoor worden eveneens verdere slachtoffers voorkomen.

  lees meer

  ToeZine: Zichtbare aanwezigheid groene boa's werkt preventief

  19 maart 2019

  Vaten met chemicaliën, volle vuilniszakken of vervuilde grond van hennepkweek. Steeds vaker komt illegale dump in het nieuws. Zo werd dinsdag nog bericht over een grote hoeveelheid gedumpt hennepafval in Ospel. ToeZine liep een dag mee met buitengewoon opsporingsambtenaren bij Omgevingsdienst Brabant Noord.

  lees meer

  Aangescherpte eisen om diefstal via ‘slimme’ autosleutels te voorkomen

  19 maart 2019

  De keuringseisen van het keurmerk voor voertuigbeveiliging worden per 1 juli 2019 aangescherpt. Vanaf die datum wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen relay attack. De nieuwe eisen worden op uiterlijk 1 juni door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gepubliceerd.

  lees meer