Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Norm voor ontruimingsalarminstallaties aangepast

  19 maart 2018

  NEN heeft de herziene NEN 2654-2 'Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties – Deel 2: Ontruimingsalarminstallaties' gepubliceerd. De norm is aangepast aan de inzichten en technologieën van deze tijd.

  lees meer

  Helft bedrijven slachtoffer van financieel-economische fraude

  16 maart 2018

  Wereldwijd wordt de helft van alle bedrijven geconfronteerd met financieel-economisch fraude. In 2016 was dit nog 36 procent. Verduistering van geld en goederen, cybercrime en consumentenbedrog staan in de top-3 van meest voorkomende fraudegevallen. Dat blijkt uit de Global Economic Crime and Fraud Survey 2018 van PwC onder 7.200 respondenten (c-suite) uit 123 landen, waaronder Nederland.

  lees meer

  Politie deelt meeste boetes voor woonoverlast uit in Zuid-Holland

  15 maart 2018

  In gemeenten in het zuiden van Zuid-Holland worden relatief gezien de meeste boetes voor woonoverlast uitgeschreven. In de top 10 van gemeenten met het hoogste aantal boetes per 10.000 inwoners staan maar liefst acht gemeenten uit de regio Den Haag/Rotterdam. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) die RTL Nieuws analyseerde.

  lees meer

  ToeZine: Oefenen met VR is levensecht en breed toepasbaar

  13 maart 2018

  Virtual reality (VR) is de experimentele fase voorbij. Op steeds meer terreinen vormt het een serieuze tool, ook voor de wereld van toezicht en handhaving. CCV-adviseur Colin Voetee is al jaren betrokken bij het ontwikkelen en inzetten van VR in veiligheidstrainingen. Wat zijn volgens hem de grote voordelen van VR? En welke toepassingen ziet Voetee voor de toekomst?

  lees meer

  Brielse scholen pakken cyberpesten aan

  13 maart 2018

  Het moet op scholen in Brielle afgelopen zijn met cyberpesten, vandalisme en criminaliteit. Vertegenwoordigers van de gemeente Brielle, Brielse scholen en de politie tekenden daarom 12 maart het Convenant veilig in en om school. Ze maakten afspraken om overlast, vandalisme en crimineel gedrag in en om school te voorkomen.

  lees meer

  Secondant: Politie pakt dief en heler niet voortvarend aan

  12 maart 2018

  Na een recent geval van diefstal en heling via Marktplaats bleek de politie niet doortastend op te treden. Ook al waren er duidelijke daderindicaties en zou dat passen in een verbeterde aanpak van cybercriminaliteit. Secondant-columnist Bert Berghuis vraagt zich af of dat vaker voorkomt. En wat betekent dat voor het rechtvaardigheidsgevoel van burgers die aangifte doen?

  lees meer