Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Veranderingen voor PAC’s en toezichtcentrales in het verschiet

  16 juli 2018

  De wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (WPBR), de bijbehorende regeling beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR), de Europese norm voor PAC’s (EN 50518) én het CCV PAC-schema worden binnenkort gewijzigd. Al deze veranderingen brengen verwarring bij Nederlandse Particuliere Alarmcentrales (PAC’s) en toezichtcentrales. Volgens de wet moet een Particuliere Alarmcentrale (PAC) een vergunning hebben. Voor het verkrijgen van een vergunning is een certificaat nodig. Dit certificaat wordt afgegeven op basis van het CCV PAC-schema of conform de norm NEN-EN 50518. Het CCV biedt de komende periode daarom meer duidelijkheid en gaat en alarm- en toezichtcentrales informeren over de laatste stand van zaken.

  lees meer

  Reimerswaal en Kapelle starten proef met buurtbemiddeling

  16 juli 2018

  De gemeenten Reimerswaal en Kapelle beginnen een pilot met buurtbemiddeling. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft bij de gemeente Reimerswaal aangegeven dat buurtbemiddeling al jaren vruchten afwerpt. "Ruim tweederde van de conflicten wordt opgelost. In Goes en Schouwen-Duiveland, waar buurtbemiddeling al actief is, lopen de percentages zelfs op tot 75%."

  lees meer

  Nieuwe website Trimbos Expertisecentrum Alcohol

  13 juli 2018

  Het Trimbos-instituut heeft de website van het Expertisecentrum Alcohol gelanceerd. Deze website bevat toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde kennis over alcohol en alcoholpreventie en is bedoeld voor een brede groep van beleidsmedewerkers, uitvoerend professionals en onderzoekers.

  lees meer

  85 miljoen ondermijningsfonds naar de regio's

  12 juli 2018

  Van de 100 miljoen euro die het kabinet in het zogenoemde ‘ondermijningsfonds’ heeft gestopt, gaat 85 miljoen naar de regio’s. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil daarmee gebruik maken “van de kennis en expertise van professionals ter plaatse over hoe de aanpak het beste kan worden versterkt”.

  lees meer

  Deelnemers weer opgefrist na terugkombijeenkomst training gedragsverandering

  10 juli 2018

  Zo'n 25 oud-deelnemers van de training gedragsverandering voor toezicht en handhaving hadden geluk: zij schreven zich op tijd in om de eerste terugkombijeenkomst van 2018 bij te wonen. Op maandag 9 juli kregen ze een korte opfrisbeurt over gedragskennis van een van de meest inspirerende communicatieprofessionals van het moment: Reint Jan Renes.

  lees meer

  ToeZine: "Wie in een attractie stapt, accepteert een risico"

  10 juli 2018

  Van de megakermis in Tilburg tot een gezellige middag in Oegstgeest: in Nederland doen naar schatting zo’n 1.000 kermisattracties de ronde. Elk ervan brengt een veiligheidsrisico met zich mee. In ToeZine deze week een artikel over de veiligheid van kermisattracties en het toezicht daarop van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). "Bij acuut gevaar kan de inspecteur ook besluiten de attractie per direct te sluiten."

  lees meer