Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Meer aandacht voor mensenhandel? Zet de CCV-e-learning in

  17 november 2017

  Zo’n 35% van de gemeenten heeft geen idee of mensenhandel in hun gemeente voorkomt. Dit blijkt uit de tiende rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Hoe kleiner de gemeente, hoe vaker het aan zicht op mensenhandel ontbreekt. "Zorgwekkend", vindt CCV-adviseur Nadina Perez. "Want mensenhandel komt niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere gemeenten voor."

  lees meer

  Versterk uw informatiepositie met het CCV, net als de gemeente Oldambt

  16 november 2017

  "Hoe weten we wie beschikking heeft over welke informatie?" "Op welke manier kunnen we onze informatiebronnen goed aanwenden en informatie op de juiste manier delen?" Tegen deze en andere vragen liepen de medewerkers van de gemeente Oldambt aan, na het ontwikkelen van een nieuwe veiligheidsstructuur. De CCV-nieuwsbrief met een bericht over de training informatiepositie gemeente zette de gemeente op het spoor van het CCV.

  lees meer

  Inspectieproces in beeld

  09 november 2017

  Gebruikers van een gebouw zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het pand. Daarom laten zij gecertificeerde brandblussystemen aanleggen en regelmatig onderhouden. De brandbeveiliging heeft de veiligheid van personen, het beperken van materiële schade en bedrijfscontinuïteit als doel.

  lees meer

  Lector Emile Kolthoff: "Ondermijning? Dat komt hier niet voor"

  09 november 2017

  Avans Hogeschool en het CCV werken samen om de invloed van georganiseerde criminaliteit in het regionale bestuur in beeld te brengen en tegen te gaan. Avans als kennisinstituut en het CCV als kennismakelaar. "De aanpak van ondermijning is nog gericht op het laaghangend fruit."

  lees meer