Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Zuid-Amerikaanse inbrekersbendes teisteren Nederland

  25 mei 2018

  Zuid-Amerikaanse criminele bendes plegen aan de lopende band woninginbraken in Nederland. Dat Zuid-Amerikaanse inbrekers helemaal naar Nederland vliegen om hun slag te slaan, komt weinig voor. ,,Dit fenomeen is mij pas enkele maanden bekend”, zegt strategisch adviseur Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) tegen het AD.

  lees meer

  CCV organiseert trainingen Cybercrime Digitaal Veilig

  24 mei 2018

  Cybercrime is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. In de training Cybercrime Digitaal Veilig leren mkb-ondernemers en hun medewerkers hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen.

  lees meer

  Secondant: Slachtoffers willen vooral antwoorden bij herstelbemiddeling

  23 mei 2018

  De behoefte van slachtoffers en daders loopt vaak niet in de pas met de strafvervolging. Als ze inzien wat ze hebben aangericht, willen veel daders de ander tegemoetkomen. Secondant schrijft over het werk van Perspectief Herstelbemiddeling, die slachtoffers en daders met elkaar in contact brengt voor herstelbemiddeling.

  lees meer

  Het CCV op Veiligheidsdag Almere

  23 mei 2018

  Op zaterdag 26 mei staat veiligheid centraal in Almere. Dan wordt daar voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag gehouden. Het CCV kan hierbij natuurlijk niet ontbreken!

  lees meer

  Regiosessies Wet aanpak woonoverlast

  23 mei 2018

  Het CCV hield de afgelopen maanden 8 regiosessies over de Wet aanpak Woonoverlast. In deze sessies werd uitgebreid stilgestaan bij de invoering van de nieuwe wet en wat dat betekent voor gemeenten, corporaties en andere partners in de regio. U kunt zich nu opgeven voor de regiosessie die op dinsdag 12 juni wordt gehouden in Lelystad.

  lees meer

  Boswachter krijgt wapenstok

  23 mei 2018

  Boswachters hebben in toenemende mate te maken met agressie. In Overijssel krijgen boswachters daarom nog dit kwartaal een wapenstok. Eerder al werden ze uitgerust met portofoons om bij calamiteiten alarm te kunnen slaan en zette het ministerie van Justitie en Veiligheid vorig jaar het sein op groen voor handboeien.

  lees meer

  Meer incidenten in het ov

  18 mei 2018

  In het stads- en streekvervoer zijn 2017 meer mensen slachtoffer of getuige geweest van een incident, dan het jaar ervoor. Zo blijkt uit een onderzoek van CROW. CROW is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat ieder jaar de klanttevredenheid van ov-reizigers toetst.

  lees meer

  Secondant: Rotterdam is AVG-proof bij aanpak ondermijning

  16 mei 2018

  Rotterdam beschermt de privacygevoelige gegevens in onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit volgens een protocol. Secondant schrijft over de gevolgen van de invoering van de AVG voor het gemeentelijke veiligheidsbeleid. Daar komt nog heel wat bij kijken, want informatie die voor het ene doel is verzameld, mag je niet zomaar voor iets heel anders gebruiken.

  lees meer