Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  ToeZine: burgers als toezichthouder in de gezondheidszorg

  25 september 2018

  Wat is de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland? Voor een stevig onderbouwd antwoord op deze vraag gaan er dagelijks specialistische inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op pad. Maar de inspectie roept óók regelmatig de hulp in van burgers, om beter eventuele blinde vlekken te kunnen opsporen.

  lees meer

  Klimaatdoelstellingen zorgen voor meer brandveiligheidsrisico’s

  25 september 2018

  Ontwikkelingen in wet- en regelgeving, de beweging richting energieneutraal gebouwde omgeving en de fouten die gemaakt worden, zetten het thema brandveilige isolatie extra in de belangstelling. Het vakblad Brandveilig.com besteedt daarom aandacht aan dit onderwerp en vroeg onder andere Willem van Oppen, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) naar de verantwoordelijkheden, normen en de kwaliteit van uitvoering.

  lees meer

  "Pssst, hey jij daar…"

  24 september 2018

  Staat de aanpak van straatintimidatie bij jou op de agenda? In het nieuwe CCV-webdossier vind je handvatten om ermee aan de slag te gaan. Het dossier bevat de nieuwe CCV-quickscan van het lokale beeld en de aanpak van straatintimidatie, praktijkvoorbeelden en nieuws.

  lees meer

  Aantal slachtoffers criminaliteit daalt

  24 september 2018

  Het aantal Nederlanders dat aangeeft te zijn getroffen door criminaliteit , daalde de afgelopen 5 jaar flink. Vorig jaar werd 15% van de bevolking slachtoffer van een gewelds-, vermogens- of vandalismedelict. In 2012 was dat 20%.

  lees meer

  College Meppel wil verbod op verkoop lachgas

  21 september 2018

  Het college van het Drentse stadje Meppel wil de verkoop van lachgas verbieden via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college vindt dat het gebruik niet past bij de uitstraling van Meppel en bij evenementen in de stad. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

  lees meer

  Secondant: ‘We weten amper wat er in shishalounges gebeurt’

  19 september 2018

  Shishalounges roepen het beeld op van criminele netwerken en keiharde liquidaties. Toch lijkt er niet veel aan de hand in de 3 steden die Leonie Willemsen van de gemeente Ede onderzocht. In Secondant vertelt zij over haar onderzoek. “Is er echt niks aan de hand of ontbreekt het ons aan capaciteit om te kijken wat zich onder de radar bevindt?”

  lees meer