Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Apeldoorn zet in op vitale vakantieparken

  15 februari 2019

  Gemeente Apeldoorn wil ondernemers van vakantieparken stimuleren een kwaliteitsslag te maken. Het college heeft 5 februari het programmaplan Vitale Vakantieparken vastgesteld. Apeldoorn telt momenteel 76 vakantieparken, variërend van bungalowparken tot minicampings. Uit controles blijkt dat een deel van de parken is verouderd. De kwaliteit sluit niet meer aan bij de wensen van recreanten.

  lees meer

  Provincie Gelderland pakt overlast en criminaliteit vakantieparken aan

  14 februari 2019

  De provincie Gelderland is een project gestart om samen met gemeenten, het Openbaar Ministerie (OM) en de sector overlast en criminaliteit op vakantieparken tegen te gaan. "Gemeenten kunnen de problematiek op vakantieparken niet in hun eentje oplossen. Het is dus een enorme opsteker dat ook de provincie actief deelneemt aan project Ariadne", zegt Henk Lambooij, burgemeester van Putten en voorzitter van de stuurgroep Vitale Vakantieparken.

  lees meer

  Secondant: Nog steeds incidenten in het amateurvoetbal

  13 februari 2019

  In de afgelopen 6 jaar hebben zich 500 ernstige incidenten voorgedaan in het Nederlandse amateurvoetbal. Onderzoeker Joey Wolsink van Bureau Beke schrijft in Secondant over het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ (VSK), dat ongewenst gedrag op het voetbalveld moet voorkomen. Heeft dat nieuwe accenten nodig?

  lees meer

  Website Weerbaar Bestuur van start

  13 februari 2019

  Burgemeesters, wethouders en raadsleden die worden geconfronteerd met intimidatie, bedreiging, agressie en geweld kunnen vanaf nu voor steun en ondersteuning terecht op de website van Weerbaar Bestuur.

  lees meer

  "Bijna alle boeren die we spreken, hebben wel eens een aanbieding gehad."

  12 februari 2019

  "Bijna alle boeren die we spreken, hebben wel eens een aanbieding gehad." Aan het woord is adviseur Bas Goddrie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Hij vertelt voor de camera van RTL Nieuws over hoe criminelen het vaak gemunt hebben op de leegstaande schuren van boeren, om er een drugslab van te maken. "Boeren lopen een groot risico", zo stelt hij.

  lees meer

  ToeZine: Big data in toezicht

  12 februari 2019

  Van de zelfscankassa in de supermarkt tot de controle van je belastingaangifte: overal zijn algoritmes achter de schermen aan het werk. Hoe meer data je aan zo’n reeks wiskundige instructies voedt, hoe slimmer hij wordt.

  lees meer