Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Dalende trend geregistreerde misdrijven

  18 januari 2019

  De politie heeft gisteren de criminaliteitscijfers en reactietijden over 2018 gepubliceerd. Net als voorgaande jaren is ook in 2018 het aantal geregistreerde misdrijven gedaald, in dit geval met 6,1% ten opzichte van 2017. In totaal registreerde de politie 766.638 misdrijven.

  lees meer

  Gemeenten: organiseer net als Zaltbommel en Strijen een CCV-veiligheidstraining voor ondernemers

  17 januari 2019

  1 op de 5 ondernemers krijgt ermee te maken: cybercrime. Van de bakker op de hoek tot de grote multinational. Wat zijn de risico’s voor de ondernemers in jouw gemeente? En hoe kunnen ze cybercrime voorkomen? Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) helpt ondernemers via gemeenten bij het voorkomen van cybercrime met de training Cybercrime Digitaal Veilig. Zoals op 5 februari in Zaltbommel en Strijen.

  lees meer

  Versie 4.0 van het CCV-keurmerk Ontruimingsalarminstallaties gepubliceerd

  15 januari 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft 15 januari 2019 versie 4.0 van de keurmerken Leveren, Installeren en Onderhoud van Ontruimingsalarminstallaties (OAI) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe versies is 15 april 2019, maar ze kunnen nu al voor certificatie worden gebruikt. Je vindt de nieuwe versies op deze website.

  lees meer

  ToeZine: "Ik snap de vrees voor een gemeentepolitie niet"

  15 januari 2019

  Hij gaf 5 jaar lang leiding aan de 350 boa’s in de hoofdstad. Afgelopen december vertrok Rienk Hoff als directeur Handhaving & Toezicht van de gemeente Amsterdam. Een mooi moment om de balans op te maken. "Het is belangrijk om te investeren in de veiligheid en weerbaarheid van onze handhavers”, zegt hij op ToeZine.

  lees meer

  Webdossier Straatintimidatie alleen nog deze maand beschikbaar

  15 januari 2019

  Met ingang van 2019 valt het onderwerp straatintimidatie helaas niet meer binnen de reguliere werkzaamheden van het CCV. Dus profiteer van de informatie over straatintimidatie op de CCV-website nu het nog kan! Lokaal onderzoek en integraal beleid, stand van zaken in de APV-strafbaarstelling en de quickscan naar het lokale beeld en aanpak van straatintimidatie. De informatie blijft tot eind januari 2019 online staan.

  lees meer

  Secondant: ‘Zet niet nog meer slachtoffertaken weg bij de politie’

  14 januari 2019

  Het is een flinke klus om de slachtofferrechten binnen de politie nauwgezet door te voeren. Secondant interviewt Hester Hageman, die bij de politie inhoudelijk verantwoordelijk is voor de verandering van het slachtofferbeleid. Zij wil de torenhoge Haagse ambities ten opzichte van de politie graag intomen. “Geef ons de ruimte om nieuw beleid goed en stevig te maken.”

  lees meer

  Samenwerking politie en burgers heeft ook ongewenste effecten

  11 januari 2019

  De politie werkt steeds vaker samen met burgers op het terrein van veiligheid, toezicht en openbare orde, maar dit heeft niet alleen maar positieve effecten. De ruimte die burgers claimen – bijvoorbeeld via buurtpreventieteams en app-groepen – kan leiden tot onrechtmatigheden en risico’s voor niet-actieve burgers.

  lees meer