Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  'Focus op veiligheid': Nieuwe publicatie voor raadsleden

  18 januari 2018

  Speciaal voor (nieuwe) raadsleden is er nu de publicatie 'Focus op veiligheid'. De publicatie geeft inzicht in het veiligheidsveld en laat zien wie welke rol heeft. Ook maakt het document inzichtelijk wat de rol van raadsleden op het gebied van veiligheid kan zijn.

  lees meer

  Heerlen start met veiligheidsplan voor uitgaansgebied

  17 januari 2018

  De veiligheidsplannen voor de buurten waren al lang gemeengoed in de gemeente Heerlen. Maar nu heeft de gemeente nu ook een veiligheidsplan voor het uitgaansgebied gemaakt, genaamd 'Veilig Uitgaan'. De gemeente wil hiermee de veiligheid, leefbaarheid en sfeer in het uitgaansbied waar mogelijk verbeteren.

  lees meer

  Slotenmakers bieden onbedoeld hulp bij inbraak

  16 januari 2018

  Stel: u komt thuis van een avondje uit en een slotenspecialist is bezig uw slot te ontwrichten om vervolgens een wildvreemde toegang te verlenen tot úw woning. Het gebeurde afgelopen week eenmalig in Haarlem, waarna een verslaggever van het televisieprogramma Editie NL het trucje succesvol herhaalde in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.

  lees meer

  OM eist celstraf voor criminele uitbuiting kinderen

  16 januari 2018

  Tegen een 42-jarige vrouw uit Ede is een gevangenisstraf van 15 maanden geëist, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Volgens het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft de vrouw zich schuldig gemaakt aan criminele uitbuiting van haar minderjarige dochter en kleindochter.

  lees meer

  Twente start proef met drone

  16 januari 2018

  In Twente is gestart met 'Next Level': een automatische drone om goedkoop, stil, snel en veilig in te grijpen bij criminaliteit en fysieke veiligheidsrisico’s.

  lees meer

  Secondant: "Internationale criminaliteit heeft lokale wortels"

  15 januari 2018

  Burgemeesters hebben er de afgelopen decennia een boel bevoegdheden bij gekregen. Ruth Prins van de Universiteit Leiden bespreekt in Secondant de rol van de burgemeester in veiligheidsvraagstukken. "Het afgelopen decennium zijn de burgemeesters en gemeenten doordrongen van de reikwijdte van de georganiseerde criminaliteit."

  lees meer

  Stijging schade fraude

  15 januari 2018

  De schade van oplichting die in 2017 bij de Fraudehelpdesk is gemeld, is behoorlijk toegenomen. Van € 7.254.000 in 2016 naar € 15.854.000 in 2017. Dat komt vooral door toename van beleggingsfraude.

  lees meer

  Proef: burgers speuren naar gestolen goederen

  15 januari 2018

  Politie IJsselwaarden wil burgers betrekken bij het online opsporen van gestolen goederen. De proef moet leiden tot een landelijke politie-app waarmee iedereen kan helpen gestolen spullen terug te vinden. Binnen de politie ontbreekt hiervoor vaak de mankracht. Ook wil de politie digitale kennis van burgers gebruiken.

  lees meer