Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Ook CCV doelwit cybercriminelen: "Wees je bewust van de risico's"

  22 mei 2019

  “Het was een gekke vraag, want we maken bijna nooit dit soort grote bedragen over naar het buitenland. De mail zag er ook niet uit als in de stijl van het CCV en er zat een taalfout in”, vertelt financieel manager Dennis de Jager van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De organisatie die zich inzet voor onder meer het voorkomen van cybercrime, werd zelf het doelwit van cybercriminelen.

  lees meer

  ToeZine: “Toezicht op algoritmen kán, als we dezelfde taal spreken”

  21 mei 2019

  Algoritmen staan tot toezichthouders als pubers tot hun wanhopige ouders. De laatsten weten vaak niet wat de eersten uitspoken. Algoritmen zijn steeds vaker de basis voor beslissingen in de samenleving, terwijl hun werking steeds minder transparant is. Hoe houdt een toezichthouder wél grip op algoritmen? Door met alle partijen die zich ermee bezighouden, van bouwer tot gebruiker, een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen. Daarvoor pleit datawetenschapper en filosoof Egge van der Poel in ToeZine deze week.

  lees meer

  CCV-website Vakman uitgebreid

  21 mei 2019

  Op de CCV-website Vakman kunnen mensen nu een compliment geven of een klacht indienen wanneer gebruik is gemaakt van een bedrijf voor brand- en/of inbraakbeveiliging. Maandelijks gebruiken duizenden bezoekers deze zoekmachine om een geschikte vakman te vinden.

  lees meer

  Nominaties Hein Roethofprijs 2019 bekend

  21 mei 2019

  Voor de Hein Roethofprijs 2019 heeft de jury drie projecten genomineerd die op een verfrissende manier de sociale veiligheid verbeteren. Uit 45 inzendingen koos de jury voor de projecten ‘Shitzooi’ uit Katwijk, ‘Buurthelden’ uit Eindhoven en het ‘Retail Interventie Team’ uit Roermond.

  lees meer

  Samen weerbaar tegen ondermijning

  20 mei 2019

  Op maandag 13 mei jl. organiseerden Ondernemend Assen en het Platform Veilig ondernemen Noord-Nederland met medewerking van het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV), politie, justitie, kennispartner S9+ en de gemeente Assen de informatiebijeenkomst ‘Samen weerbaar tegen ondermijning’. De bijeenkomst vond plaats bij Bestrating.nl (Assen-Zuid) en had als doel ondernemers bewust te maken ten aanzien van de verschillende verschijningsvormen van ondermijning.

  lees meer

  Secondant: de jeugdcriminaliteit is langzaam aan het verdampen

  20 mei 2019

  De jeugdcriminaliteit neemt al sinds 2006 af en deze daling zet zich nog door in recente jaren. Er lijkt daarbij geen sprake van vervanging door cyberdelinquentie. Jongeren vertonen minder riskant gedrag, omdat ze druk zijn met moderne media en minder rondhangen met leeftijdsgenoten. Bert Berghuis (voormalig raadadviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid) gaat hier nader op in een column voor Secondant.

  lees meer

  Aftrap Europese campagne tegen woninginbraken

  20 mei 2019

  Naast de Europese verkiezingen die deze week worden gehouden, bundelt Europa ook haar krachten om het aantal woninginbraken te verlagen. Verschillende landen doen op 19 juni mee aan de ‘European Focus Day’: een internationale campagne vanuit het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie (EUCPN).

  lees meer

  Preventiepakket voor winnaars CCV-seniorenactie

  20 mei 2019

  Het CCV feliciteert deze 10 winnaars van de CCV-seniorenactie: Monique ten Dam (gemeente Houten), Janske Penkalla (Leeuwarden), Trude van de Ven (gemeente Hilversum), Sonja van de Woude (Come Home Bouw en Onderhoud), Margret Jansen (Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen), Leon van Zwol (gemeente Staphorst), Andrea Duivesteijn (gemeente Leeuwarden), Rikste Jansen (gemeente Amersfoort), Jaimie Goei (gemeente Steenwijkerland) en L.A. Wagenmakers (VVE Rondeel).

  lees meer

  Boa's met wapens op straat in de Achterhoek

  20 mei 2019

  Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Winterswijk en Oude IJsselstreek gaan met wapenstok en handboeien de straat op. Het Openbaar Ministerie hanteert landelijk de lijn dat verzoeken tot het bewapenen van boa’s worden afgewezen. Maar lokaal kunnen andere afspraken gemaakt worden. Dat is in de Achterhoek gebeurd.

  lees meer

  Wegens succes herhaald: werkbezoek intelligence en een veilige stad

  17 mei 2019

  Medewerkers van verschillende gemeenten en de GHOR Brabant brachten vandaag een werkbezoek aan de gemeente Tilburg. Ze namen deel aan een interactieve presentatie die door Marit Beijers (kennismakelaar) verzorgd werd, met het onderwerp: intelligence en een veilige stad. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer