Ga naar de inhoud

Korte CCV-video over Citysteward Rotterdam

Daimy komt van de straat en heeft met behulp van Citysteward een paar certificaten behaald en ondersteuning en stabiliteit gekregen. “Daardoor kan ik verder met mijn leven,” zegt hij in de korte video die het CCV over Citysteward in Rotterdam maakte.

Stichting Citysteward Rotterdam biedt praktijkgerichte trajecten voor jongeren. Gedurende 4-6 weken wordt de deelnemers de Certificaten- en WerkSkillsTraining Citysteward aangeboden. Daarmee kunnen zij zich ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Jettie Medema, directeur, werkt daar samen met jongeren, jongerenwerkers, de gemeente, politie en andere partijen met hart en ziel aan. In deze korte video zie je hoe. Aan het einde ervan spreekt ze de volgende wens uit : “Ik zou heel graag willen dat we met elkaar, ook vanuit de werkgeverskant, meer op het individu focussen en zo jongeren behoeden voor uitval of terugval richting criminaliteit.”

Rotterdam Citysteward | Georganiseerde criminaliteit onder jongeren | Het CCV

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

Certificaten- en WerkSkillsTraining Citysteward

Bij Citysteward kunnen jongeren ook een aantal certificaten behalen, zoals VCA, heftruckchauffeur, flensmonteur en autotheorie. In totaal gaat het om 14 landelijk-erkende certificaten. Daarbinnen is maatwerk mogelijk, gebaseerd op de wensen en kansen van de deelnemer.

3 video’s

Het CCV maakte 3 korte video’s over initiatieven om jongeren uit de georganiseerde criminaliteit te houden. De video van gemeente Zaanstad gaat over jongeren digitaal weerbaar maken. De tweede video gaat over het VR-spel Mes Less dat Amsterdam gebruikt in het voortgezet onderwijs. Dit is de laatste video in deze reeks.

Online toolbox

Ben je op zoek naar interventies, achtergrondinformatie en onderzoeken om jongeren in jouw gemeente uit de georganiseerde criminaliteit te houden? Bezoek dan ook onze online toolbox Jongeren en georganiseerde criminaliteit.