Ga naar de inhoud

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid (RKIDV)

De Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid is een onafhankelijk en objectief risicomodel. Het helpt ondernemers, verzekeraars en leveranciers de kans op een cyberincident in te schatten en de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen.

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

Aan de hand van 11 vragen wordt een inschatting gemaakt hoe groot het risico is op een cyberincident. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse (1 t/m 4) je onderneming valt en welke maatregelen er genomen moeten worden om je digitale veiligheid op orde te hebben.

Mkb en cybercrime: Welk risico loopt jouw onderneming?

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

De risicoklassenindeling Digitale Veiligheid (ook wel: RKIDV) is tot stand gekomen in samenwerking met VNO-NCW, MKB-Nederland, het Verbond van Verzekeraars, de Nationale Politie, Cyberveilig Nederland, NLdigital, het CIO Platform Nederland, Online Trust Coalitie, het Digital Trust Center en het Ministerie van EZK.