Ga naar de inhoud

Pentest

Zowel grote als kleine bedrijven krijgen steeds vaker te maken met cybercriminaliteit, zoals ransomware-aanvallen en datalekken. Een goed digitaal slot op de deur is noodzakelijk. Het niveau en de staat van de digitale beveiliging kunnen bedrijven laten toetsen met een pentest.

Slot op laptop om computerbeveiliging uit te beelden

Bij een pentest (afkorting van ‘penetratietest’) kruipen onderzoekers in de huid van een kwaadwillende hacker. Ze proberen op allerlei manieren kwetsbaarheden op te sporen door dezelfde methodes te gebruiken als cybercriminelen en hackers. Zo leggen ze zwakke plekken van een website, applicatie of van de gehele IT-infrastructuur bloot. Na afloop van een pentest ken je de risicopunten in je systeem. Deze risico’s kun je vervolgens met gerichte maatregelen aanpakken.

CCV-keurmerk Pentesten

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

Waarom een pentest met CCV-keurmerk?

Om ervoor te zorgen dat aanbieders van pentesten kwalitatief goed werk leveren is het CCV-keurmerk Pentesten ontwikkeld. Net als bij deursloten en autoalarmsystemen is het belangrijk dat ook de digitale beveiliging van je bedrijf op orde is. Onafhankelijk toezicht op de kwaliteit van pentest-diensten is een belangrijke stap in de strijd tegen cybercriminelen. De cybersecuritysector in Nederland is volop in ontwikkeling. Bijna dagelijks starten nieuwe bedrijven en initiatieven, zonder een verplichte check op kwaliteit. Gezien de digitale kwetsbaarheid van ondernemend Nederland is dat ongewenst. Dankzij het CCV-keurmerk Pentesten heb je de zekerheid dat de aanbieder van de pentest goed werk levert.