Ga naar de inhoud

Inschrijving voor congres Handhaving en Gedrag gestart

Op donderdag 23 november is het zover. Dan vindt hét congres plaats waar inspecteurs, handhavers, beleidsmakers, beleidsmedewerkers en wetenschappers die geïnteresseerd zijn in handhavingsvraagstukken elkaar ontmoeten: het landelijke congres van het programma Handhaving en Gedrag. In 2021 was het congres eenmalig online. Dit jaar ontmoeten we elkaar weer in het echt op een prachtige locatie: Theater Flint in Amersfoort.

Programma

Keynote spreker Benjamin van Rooij, hoogleraar Law and Society bij de Universiteit van Amsterdam trapt de dag af. Hij deelt wetenschappelijke inzichten over de gedragseffecten van straffen en laat zien hoe complex het is om te voorspellen wat de effecten van een bepaalde straf zijn op gedrag in een bepaalde context. Hij geeft advies over hoe wetenschappelijke kennis een bijdrage kan leveren aan de handhavingspraktijk.

Dagvoorzitter Linda van den Bos (tevens adviseur handhavingsregie bij NVWA) gaat in gesprek met de onderzoekers die in de afgelopen twee jaar onderzoek hebben gedaan voor het programma Handhaving en Gedrag. Ideeën voor nieuwe onderzoeken komen ’s middags aan bod.

De dag wordt afgesloten met een keynote lezing van Jim Stolze, ondernemer en expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij vertelt wat je de komende tijd van kunstmatige intelligentie kunt verwachten en hoe het een rol zou kunnen spelen bij toezicht en handhaving.

Inschrijven

Het belooft een interessante en leerzame dag te worden. We nodigen je van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Inmiddels is de inschrijving gestart. Plaatsen zijn beperkt, dus schijf je op tijd in!