Ga naar de inhoud

Het Kennisnetwerk PGA Voetbal zoekt professionals

Voetbalstadion. Ter illustratie van het CCV-dossier Voetbal en veiligheid.

Het ‘Kennisnetwerk PGA Voetbal’, dat zich bezighoudt met een persoonsgerichte aanpak van voetbalgerelateerd overlast en geweld, is op zoek naar nieuwe leden.

Leden van dit netwerk zijn professionals die werken in gemeenten met betaald voetbal. Ze zijn direct betrokken bij een (voetbalgerelateerde) persoonsgerichte aanpak, zijn gedreven in hun zoektocht naar een oplossing van het probleem van voetbalgerelateerd overlast en zijn benieuwd naar de aanpak door collega’s in andere gemeenten met betaald voetbal.

Als lid van dit netwerk kun je het volgende verwachten:

  • Het kennisnetwerk biedt gelegenheid om ervaringen en informatie te delen met collega’s uit andere gemeenten in de aanpak van voetbalgerelateerd overlast en geweld. Breng jouw waardevolle kennis en expertise in en help collega’s in het land, maar ook ons als ondersteuningsteam, met advies bij belangrijke vraagstukken rondom Voetbal en Veiligheid.
  • Verken nieuwe (gedrags)interventies voor supporters. Het Ondersteuningsteam PGA Voetbal (OTP) biedt jou de kans om deze interventies, onder eventuele begeleiding, te implementeren in jouw gemeente en betaalde voetbal organisatie (BVO).

Stichting Halt werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een gedragsinterventie voor jonge supporters en zal het netwerk vragen gebruik te maken van deze interventie. Ook zal aan het netwerk een bijzondere interventie uit BVO gemeente Utrecht gepresenteerd worden.  

Bekijk voor meer informatie de webite veiligewedstrijd.nl. Is jouw interesse gewekt? Wil je deel uitmaken van dit inspirerende kennisnetwerk of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Nadina Perez (nadina.perez@hetccv.nl) of Michel de Vroege (michel.deVroege@hetccv.nl).