Ga naar de inhoud

Cybercongres met Kees van der Spek drukbezocht

Persoon scrollt door mobiele telefoon. Ter illustratie van het CCV-dossier cybercrime.

Online criminaliteit zoals fraude, oplichting en hacken neemt toe en ondernemers zijn hier steeds vaker het slachtoffer van. Daarom organiseerden Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam en de gemeenten in de Drechtsteden dinsdag een congres over cybercrime. Better safe than sorry’ vond plaats in het Postillion hotel Dordrecht onder leiding van misdaadjournalist Kees van der Spek. Hij opende samen met wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht het congres.

Lees verder onder de foto’s.

Compilatie van foto's van het cybercrimecongres in Dordrecht.

Dat gebeurde nadat voetballiefhebbers eerst de WK-wedstrijd Nederland tegen Qatar hadden bekeken. Op het congres over cybercrime kwamen maar liefst 175 ondernemers af. “Het was een zeer geslaagde avond en het heeft de ogen geopend van vele ondernemers”, aldus Michael de Man van het PVO Rotterdam.

Grote gevolgen hack

Het publiek hoorde het verhaal van Xander Koppelmans. Hij werd slachtoffer van cybercrime.  Koppelmans had in 25 jaar een gezond en succesvol communicatiebedrijf opgebouwd in de sectoren grafisch werk, video en fotografie. Het bedrijf was goed georganiseerd, geautomatiseerd en beveiligd. In het jaar dat het bedrijf haar 25-jarig bestaan vierde werd het gehackt. Dit had grote gevolgen.

Cyberrisico’s

Cybercrimespecialist Tom de Haan vertelde over de risico’s en maatregelen die bedrijven kunnen nemen om cyberveiliger te worden. Agent Ralph Dingemans gaf een presentatie over  de aanpak van cybercrime door de politie en over aangifte doen. Daarna volgde een paneldiscussie, waarna de bijeenkomst werd afgesloten met een borrel.

Het congres werd mede mogelijk gemaakt door de partners van het evenement: Ondernemersfederatie Drechtstreden, Werkgevers Drechtsteden, Dordtse ondernemersvereniging, HBO Drechtsteden.