Ga naar de inhoud

Cyber Sessions wijzen gemeente de weg in digitale veiligheid

Cybersessions.Illustratie bij CCV-nieuwsbericht.

Gemeenten kunnen niet langer wachten; de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van ‘the time is now’ bieden het CCV en de VNG daarom vijf Cyber Sessions aan om gemeenten verder op weg te helpen.

Bekijk nu aflevering 1 die je meeneemt in de wereld van digitale veiligheid. Want digitale veiligheid moet prioriteit zijn in alle gemeentelijke veiligheidsplannen en de lokale aanpak moet van start. The time is now!

Deze eerste aflevering is een introductie op het onderwerp digitale veiligheid. Het geeft een beeld van de omvang en complexiteit. Aan het woord komen diverse sprekers uit de praktijk. Zij nemen de kijker mee in hoe hier binnen hun gemeente aan wordt gewerkt. Gespreksleider Rogier Elshout stelt vragen en vat samen. Praktische zaken rondom digitale veiligheid komen aan de orde, zoals: waar begin je, hoe krijg je collega’s en bestuurders mee, welke partners heb je nodig, hoe verwerken we het in beleid en waar kun je hulp krijgen? De aflevering wordt afgesloten met praktische tips.. Want ‘digitale veiligheid is niet alleen iets van de ‘computermensen’, maar van ons allemaal.’

Cybersessions 5 afleveringen

De volgende vier uitzendingen gaan elk in op een eigen weg van de Lokale cyberwegenkaart, namelijk:

  • Eigen huis op orde
  • Cyberincidenten en cybercrisis
  • Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit
  • Online aangejaagde ordeverstoring

De volgende vier afleveringen zijn in de periode september tot december te zien. Na het bekijken van deze online sessies kunnen ambtenaren OOV (openbare orde en veiligheid) en CISO’s (Chief Information Security Officer) direct aan de slag met digitale veiligheid..

Via het inschrijfformulier kun je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de volgende afleveringen.