Ga naar de inhoud

CCV-keurmerk Pentesten in de race voor award

CCV-logo cyber pentest. Illustratie bij CCV-nieuwsbericht.

Het keurmerk Pentesten van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is in de race voor de Computable Awards 2022. “Fantastisch dat we genomineerd zijn voor deze mooie onderscheiding”, aldus Karin Beems, CCV-adviseur Keurmerken. Het CCV-keurmerk Pentesten is 1 van de 10 genomineerden in de categorie Cyber Resilience. Het publiek kan vanaf nu stemmen op zijn favoriet.

Bijna een jaar geleden is het CCV-keurmerk Pentesten gelanceerd. Met het keurmerk laten cybersecuritybedrijven zien dat ze kwaliteit leveren. Penetratietesten (kortweg pentesten) spelen een belangrijke rol in de preventie van cybercrime. Bij een pentest worden ethische hackers ingezet die de toegang tot bedrijfssystemen (zoals websites, applicaties en andere onderdelen van de ict-infrastructuur) onder de loep nemen. Het is een effectieve methode om de cyberveiligheid en digitale weerbaarheid van organisaties te vergroten.

Voorkom cybercrime

De uitvoering van pentesten moet uiteraard deskundig en integer gebeuren. Organisaties moeten erop kunnen vertrouwen dat een dienstverlener van pentesten volgens de laatste stand van zaken werkt, de interne processen en procedures op orde heeft en volledig te vertrouwen is. Om dit te waarborgen, is het CCV-Certificatieschema Cybersecurity Pentesten ontwikkeld. Inmiddels hebben 8 Nederlandse cybersecuritybedrijven het CCV-keurmerk Pentesten behaald.

Samenwerking

Het keurmerk is tot stand gekomen in samenwerking met het CCV, het Verbond van Verzekeraars, VNO-NCW/MKB Nederland, CIO Platform Nederland, Politie, Cyberveilig Nederland, NLdigital, Digital Trust Center, de Online Trust Coalitie, certificatie-instellingen en de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken en Klimaat.

Stem op het CCV-keurmerk Pentesten! Vanaf deze week kan er op de genomineerden worden gestemd. De publiekstem telt voor 50% mee in de einduitslag. Een vakjury bepaalt de andere 50%. Draag je betrouwbare preventieve middelen om de cyberveiligheid te vergroten ook een warm hart toe? Stem dan direct – of uiterlijk 11 september – op ons keurmerk Pentesten. Volg daarvoor deze stappen: Vul je naam en mailadres in op: https://awards.computable.nl/stem/ Je krijgt daarop een e-mail; volg de stemlink. Daar ga je naar de tweede categorie ‘resilience’ en stem je op het CCV-keurmerk Pentesten. Op 5 oktober wordt duidelijk wie de winnaar is.