Ga naar de inhoud

Betere uitvoering keurmerken voor BMI en OAI

Voorbeeld van een brandmeldinstallatie. Ter illustratie van CCV Keurmerken en brandveiligheid.

Het CCV heeft afspraken gepubliceerd die het leveren en onderhouden van brandmeldinstallaties (BMI) en ontruimingsalarminstallaties (OAI) eenvoudiger maken. Het CCV maakt deze afspraken in overleg met de branche en de certificatie-instellingen die toezicht houden op de kwaliteit. De belanghebbenden bij brandbeveiligingsinstallaties hebben ingestemd met publicatie van de afspraken.

Certificatieafspraak 2023-03

Certificatieafspraak 2023-03 gaat over deellevering van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties. Branddetectiebedrijven leveren niet altijd hele installaties, soms leveren ze alleen een melder of een nevenindicator, of vervangen ze een deel van de installatie. In de afspraak staat wat een levering, een deellevering en een kleine aanpassing is en welke regels gelden voor deelleveringen en kleine aanpassingen.

Certificatieafspraak 2023-04

Certificatieafspraak 2023-04 gaat over de samenhang van gegevens bij onderhoud van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties. In deze afspraak staat hoe je moet beginnen met controle van de gegevens voor aanvang van het onderhoud. De afspraak is nodig voor een praktische uitvoering van het onderhoud.

De afspraken kunnen direct worden gebruikt. De certificatieafspraken zijn gepubliceerd bij het certificatieschema waarop ze betrekking hebben.

Vragen over de certificatieafspraken of de keurmerken kun je mailen naar infobrand@hetccv.nl.