Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar agendaoverzicht

Save the Date: Seminar Wapens en Jongeren

Wat: Seminar Wapens en Jongeren
Wanneer: 28 september 2023, Mariënhof, Amersfoort
Hoe laat: aanvang 12.00 uur met inlooplunch, einde 17.00 uur en aansluitend borrel

In 2020 is het actieplan Wapens en Jongeren opgesteld vanwege de forse toename van het wapenbezit en het aantal steekincidenten in combinatie met de jonge leeftijd van de daders. Nog steeds is het aantal steekincidenten waarbij jongeren zijn betrokken zorgelijk. Wapenbezit en -gebruik mogen nooit normaal gaan worden. Daar moeten we met elkaar hard aan werken. Alleen samen kunnen we voldoende verschil maken om jongeren te behoeden voor dader- en slachtofferschap. Reserveer daarom 28 september 2023 alvast in je agenda, want we zien je dan graag bij het seminar Wapens en Jongeren in Amersfoort.

Blik op het programma

Er zijn interessante sprekers uitgenodigd vanuit de wetenschap en de praktijk om de opening te verzorgen. Vervolgens kunnen de deelnemers meedoen aan 2 workshops naar keuze. Er zijn in totaal 12 workshops met aandacht voor de preventieve en bestuurlijke mogelijkheden, repressief optreden, zicht op jongeren en hun straatcultuur (online/offline) en juridische kaders. De werkvormen zijn divers. Zo kun je ook kijken naar en praten over de film Shank van Team Enkelband.

Tijdens het tweede plenaire gedeelte krijg je zicht op de contouren van het vervolg van het actieplan Wapens en Jongeren. Daar betrekken we jullie graag bij! Naast de presentaties en workshops kun je je ook laten inspireren op de informatiemarkt.

Aanmelden

Vanaf begin juli kun je je aanmelden voor het seminar.

De organisatie

Het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Erasmus Universiteit en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseren 28 september 2023 het seminar Wapens en Jongeren. Dit seminar is vooral bedoeld voor medewerkers van gemeenten, Halt, scholen, jeugdreclassering, RvdK, de politie, het OM, ministeries en jongerenwerkers.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid