Ga naar de inhoud
Datum
Donderdag 25 januari 2024
Tijd
09:30 - 13:00 uur
Aantal deelnemers
De Nieuwe Kolk, Assen

Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? Tijdens de roadshow ‘barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen’ op 25 januari krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie.

Voor wie

De roadshow wordt door het hele land georganiseerd. De eerste aftrap wordt op 25 januari in Assen gedaan voor de gemeenten in Noord-Nederland (de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.) Ben jij een ambtenaar OOV of werk je bij de politie of het OM in Noord-Nederland? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Programma

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) presenteert het nieuwe barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen. Dit barrièremodel is specifiek ontwikkeld om gemeenten te helpen bij het beheersen van situaties die variëren van uit de hand gelopen grappen tot politieke opstanden en rellen. Het model brengt het proces van online aangejaagde ordeverstoringen in kaart.

Per stap wordt inzichtelijk gemaakt welke gelegenheden, signalen en partijen een rol spelen. Vervolgens wordt aangegeven welke barrières, zowel juridisch als niet-juridisch, je kunt inzetten om online aangejaagde ordeverstoringen te beheersen of voorkomen. Tijdens de roadshow ga je in subgroepen aan de slag met lokale casuïstiek.

Organisatie

De werkgroep Cyberveiligheid van het RBPO Noord-Nederland organiseert deze roadshow in samenwerking met gemeente Assen en het CCV/PrOCoM. Voor vragen over deze bijeenkomst en toekomstige roadshows die in andere delen van het land gegeven worden, kun je contact opnemen met CCV-adviseur Siènne Stoker.

Meer weten? Bekijk het CCV-webdossier online aangejaagde ordeverstoringen.