Ga naar de inhoud

Nazorg slachtoffers overvallen

Een overval heeft veel impact. In dit dossier lees je wat je als gemeente kunt doen om nazorg te bieden aan slachtoffers.

Wanneer in jouw gemeente een overval is geweest, weet je hoe groot de impact is en hoe belangrijk goede opvang achteraf is. Of het nou gaat om een overval op een woning, winkel, horecagelegenheid of bedrijf, een overval heeft grote gevolgen. Bij de aanpak van overvallen en de nazorg aan slachtoffers van een overval zijn naast jouw als gemeente ook het Openbaar Ministerie (OM), de politie, woningcorporaties, ondernemers en Slachtofferhulp Nederland betrokken.

Het CCV helpt!

In dit korte filmpje is goed te zien hoe de diverse partijen gezamenlijk goede nazorg kunnen organiseren. De gemeente houdt de regie. Het CCV biedt gemeenten met dit stappenplan handvatten. Wil je meer weten? Neem contact op met CCV-adviseur Colin Voetee, colin.voetee@hetccv.nl.

Organisatie van nazorg aan slachtoffers van een overval

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

“Het is essentieel voor gemeenten om al voordat er een overval plaatsvindt, aan de slag te gaan.”

CCV-adviseur Colin Voetee

Gemeenten: ga tijdig aan de slag!

Met het CCV-stappenplan ‘Nazorg slachtoffers van een overval’ kun je de regierol pakken na een overval. Het is essentieel dat je als gemeente voor die tijd de nazorg vormgeeft door een draaiboek te maken waarin staat wie wat moet doen als er een overval plaatsvindt.

Gerelateerd