Blijf op de hoogte
Laatst gewijzigd op: 26-06-2025Cybercrime is geen statisch thema. Criminelen gaan met hun tijd mee en hun methodes worden steeds geraffineerder. Zorg dat je op de hoogte blijft. Het CCV helpt je daar graag bij.

Bezoek bijeenkomsten
Het CCV organiseerde voor de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime kwartaalsessies door het hele land. Bekijk de uitgebreide terugblikken van deze kwartaalsessies en laat je inspireren rondom het thema cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Op 13 november 2025 organiseren we een groot congres in Utrecht. Save the date.
Bekijk het webinar Cyberveiligheid
Tijdens het webinar Cyberveiligheid van 22 mei krijg je onder leiding van CCV-adviseur Doris van Rooijen concrete handvatten, inzichten en voorbeelden uit de praktijk waarmee je direct aan de slag kunt. Daphne Boutens, analist bij het Openbaar Ministerie (OM) neemt ons aan de hand van het ‘Cybercrimebeeld Nederland 2024’ mee in de trends en ontwikkelingen van het cybercrimedomein vanuit het perspectief van het OM en de politie. En Eva Douglas van RIEC Noord-Nederland vertelt over de regionale aanpak van online criminaliteit. Eva staat in nauw contact met gemeenten en jaagt het thema verder aan door het opzetten van verschillende initiatieven. Zij heeft hierdoor een goed overzicht van kansen en knelpunten in de aanpak van dit belangrijke vraagstuk.
Lees de onderzoeken
Het CCV hecht veel waarde aan effectiviteit van cyberprojecten en laat daar dan ook onderzoek naar doen. Lees er meer over op de pagina Onderzoeken.
Bekijk handige links van partners
Op deze pagina met links van diverse partners vind je nog veel meer informatie over cybercrime, zoals bijvoorbeeld het Cybercrime Beeld Nederland 2024. Doe er je voordeel mee.
Volg het CCV op LinkedIn via het CCV Cybercrime Netwerk.
Maak gebruik van Rijkscampagnes
De nieuwe campagne ‘Laat je niet interneppen’ helpt mensen om online misleiding te herkennen én te voorkomen. De meerjarige campagne is een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en roept mensen op om goed de afzender van online berichten te checken en bij twijfel weg te klikken of swipen. De campagne is gericht op een breed publiek. Wil je bijdragen aan de campagne, in de toolkit op veiliginternetten.nl vind je materiaal om de campagne te promoten.
