Ga naar de inhoud

Op deze pagina vind je interventies gericht op jongeren en hun werk.

Prospect4Cash is een initiatief om jongeren betaald werk te bieden als tegenhanger van het ‘makkelijk’ verkrijgen van crimineel geld.

Meer over Prospect4Cash

Er gebeurt veel in de logistiek dat wijst op bezoek van drugscriminelen. In de haven, op kantoor en zelfs buiten je werk. Herken verdachte situaties en meld ze. Dat werkt!

Tijdens deze serious game Operatie Zelos leren jongeren de signalen herkennen die wijzen op een verdachte lading. Lukt het de speler om de juiste informatie te verzamelen en de drugs te onderscheppen?

Speel de game

Voor jongeren die kampen met een opeenstapeling van problemen en die veraf staan van het gewone leven, is het goede spoor lastig vindbaar. Stichting CitySteward biedt de jongeren uit Rotterdam Zuid een plek waar ze altijd terechtkunnen. Een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen. De stichting activeert jongeren en jongvolwassenen via scholing, praktijkstages en actieve begeleiding. Ze kunnen hun vaardigheden vergroten met 4-weekse trainingen, waarin ze landelijk erkende certificaten kunnen halen. Bijvoorbeeld een veiligheidscertificaat voor de bouw. Verder kunnen de jongeren vaardigheden opdoen rondom solliciteren en werken. Ook is er aandacht voor bijvoorbeeld budgetteren en weerbaarheid. Ze kunnen meewerken in het 010 CityTeam, waarbij jongeren ingezet worden in het kader van ‘schoon, heel en veilig’.