Product toegevoegd aan winkelmand
 

Particulier

Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI)

Het ene huis loopt meer risico op woninginbraak dan het andere. Denk aan zwakke sloten, de afwezigheid van buitenverlichting, hoge begroeiing of losliggende spullen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontwikkelde samen met het Verbond van Verzekeraars en beveiligingsexperts een methode om het inbraakrisico van jouw woning te bepalen: de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI) voor woningen.

Een onderdeel van de VRKI is een lijst met aantrekkelijke spullen die veel voorkomen in een woning. Denk aan kunst, antiek, laptops en televisies. Hoe hoger de waarde van alle attractieve spullen in jouw huis, hoe hoger de risicoklasse. Aan de hand van het inbraakrisico worden beveiligingsmaatregelen voorgesteld om de kans op inbraak te verkleinen.

BORG-beveiligingsbedrijf

Heb je veel waardevolle spullen in huis, zoals een grote verzameling, laat je dan adviseren door een BORG-beveiligingsbedrijf bij jou in de buurt. BORG-beveiligingsbedrijven zijn betrouwbaar en vakkundig. De diensten van deze beveiligingsbedrijven worden regelmatig getoetst door een onafhankelijke instelling. Een BORG-beveiligingsbedrijf komt bij jou langs en bepaalt aan de hand van de VRKI of jouw woning aan de beveiligingseisen voldoet en zo nee, welke maatregelen er nog nodig zijn. Wanneer jouw woning voldoende beveiligd is, dan kom je in aanmerking voor het BORG-certificaat. Met dit certificaat krijg je bij veel verzekeraars korting op de inboedelverzekering.

VRKI en verzekering

Wanneer je veel waardevolle spullen in huis hebt en deze spullen gaat verzekeren, dan wil de verzekeraar weten of je de juiste beveiligingsmaatregelen hebt getroffen. Veel verzekeraars gebruiken de VRKI bij het bepalen van de hoogte hoogte van de verzekeringspremie. Als de beveiligingsmaatregelen van jouw woning volgens de VRKI zijn uitgevoerd, verstrekt het BORG-beveiligingsbedrijf een certificaat. Met dit certificaat toon je bij de verzekeraar aan dat de juiste beveiliging is aangebracht.