Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ook gemeente Súdwest-Fryslân start met Buurtbemiddeling

Weer een gemeente in Nederland heeft zich aangesloten bij Buurtbemiddeling. In Súdwest-Fryslân kregen woensdag 8 buurtbemiddelaars een certificaat en dit vormde de offciële start van buurtbemiddeling in deze gemeente. 

Feestende mensen in een tuin.

In totaal 11 buurtbemiddelaars kunnen nu worden ingezet om te bemiddelen bij conflicten tussen buren. “Gedoe met de buren om de parkeerplaats voor de deur, blaffende honden en te harde muziek, rommel op de stoep of overhangende takken in je tuin; je belt er niet gelijk de politie voor. Maar het kan wel overlast geven. Soms kom je er samen met je buren niet meer uit. Buurtbemiddeling kan dan de oplossing zijn”, zei wethouder Marianne Poelman bij de officiële start van buurtbemiddeling in haar gemeente.

"Soms kom je er samen met je buren niet meer uit, buurtbemiddeling kan dan de oplossing zijn."

Marianne Poelman, wethouder gemeente Súdwest-Fryslân

Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om problemen tussen buren aan te pakken met een grote kans op succes. Twee derde van de behandelde zaken wordt dankzij buurtbemiddeling met positief resultaat afgerond. In meer dan 300 gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling inmiddels beschikbaar.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid