Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nominaties Hein Roethofprijs 2022 zijn bekend

Voor de Hein Roethofprijs 2022 heeft de jury 3 projecten genomineerd die bijdragen aan het voorkomen van criminaliteit of de sociale veiligheid bevorderen. Uit 22 inzendingen koos de jury voor de projecten ‘Cyber Ambassadeurs Breda’, ‘You Choose’ van de gemeente Haarlemmermeer en ‘Bubble Games’ uit Eindhoven.

De prijs

Om de 2 jaar wordt de hein Roethofprijs uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een verfrissende en doeltreffende manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. De laatste uitreiking was in 2019, door corona is het een jaar doorgeschoven. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid (het CCV) organiseert de prijs. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het koetshuis van kasteel De Haar in het Utrechtse Haarzuilens. De winnaar ontvangt dan een bedrag van €20.000 om het project te versterken en een kunstwerk van kunstenaar Jan Ketelaar.

Winnaar 2019

De vorige winnaar was het project ‘Shitzooi’ uit Katwijk. Door een combinatie van voorlichting op scholen en een interactieve game met speciaal aangemaakte sociaalmedia-accounts, leren jongeren meer over sexting. Het doel hiervan is om de kans op slachtofferschap te verkleinen.

De genomineerde projecten 2022

Cyber Ambassadeurs Breda

You Choose

Bubble Games

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid