Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw: CCV-database lokale cyberprojecten

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) nodigt veiligheidsprofessionals uit om een kijkje te nemen in de nieuwe database lokale cyberprojecten. In deze database staan vele interessante cyberprojecten die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn. Het doel is om van elkaar te leren en de cyberweerbaarheid te verhogen.

Organized,Archive,With,Ring,Binders,And,Woman,Searching,For,Files

Innovatieve projecten cyberveiligheid

In de database staan cyberprojecten gericht op het bedrijfsleven (voornamelijk mkb), inwoners (gespecificeerd in jongeren en ouderen) en voor de gemeentelijke organisatie zelf. De projecten zijn afkomstig van diverse gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden, al dan niet gesubsidieerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid om aan de slag te gaan met innovatieve projecten op het gebied van de bestuurlijke aanpak van lokale cyberveiligheid. Diverse projecten uit de database zijn inmiddels ook verankerd in de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime om samen de cyberweerbaarheid te verhogen onder burgers en bedrijven.

Van elkaar leren

Het CCV speelt een belangrijke rol in het begeleiden van de projecten en het borgen en verspreiden van de resultaten daarvan. Met de database wil het CCV het gemakkelijker maken om van elkaar te leren, samen te werken en goede initiatieven van elkaar over te nemen.

Naar de database lokale cyberprojecten

Lees, kijk en/of luister naar alle goede stappen die zijn gezet om de cyberveiligheid te vergroten. De resultaten van de projecten zijn toepasbaar in jouw gemeente en regio. Doe er je voordeel mee! Mocht je zelf nog een cyberproject hebben die in deze database opgenomen kan worden, stuur dan een mail aan axel.weggelaar@hetccv.nl.

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid