Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Moeders uit Arnhemse Presikhaaf staan op tegen wapens

Moeders uit de Arnhemse wijk Presikhaaf maken zich zorgen over het toenemende wapengeweld onder jongeren. In Arnhem steeg het aantal incidenten met een wapen de afgelopen jaren van 499 naar 649 per jaar. De moeders slaan daarom de handen ineen in de strijd tegen wapens.

Lever je wapen in

Mevlin Esseboom: "We willen een statement maken waarbij we aan alle jongeren de boodschap geven: lever je wapen in." Volgens Mevlin kun je heel goed met je zoon of dochter in gesprek over de vraag of die een wapen nodig heeft. "Dan kun je daar als moeder iets aan doen en handelen." Niks doen is geen optie, stelt zij op Omroep Gelderland.

"Ik hoor van mijn 14-jarige zoon dat het dragen van een wapen heel normaal is", vertelt Sabah Balhadj. "Hij vertelt me dat je het wel moet dragen: anders ben je niet cool."

Ouders kunnen goede voorbeeld geven

Ouders zijn cruciaal in het geweldloos opvoeden van kinderen, ziet ook burgemeester Ahmed Marcouch die zijn steun voor het initiatief van de moeders uit kwam spreken. "Zij kunnen het goede voorbeeld geven, corrigeren en aan de bel trekken als er hulp nodig is."

Bron: omroepgelderland.nl

De toolbox Wapens en Jongeren van het CCV biedt gemeenten, horeca en scholen handvatten om wapenbezit onder jongeren aan te pakken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid