Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Beluister Podcastserie Digitaal Beroofd

De Veiligheidscoalitie Midden-Nederland ontwikkelde de podcastserie ‘Digitaal Beroofd’. De luisteraar kruipt in het hoofd van een cyberslachtoffer en ontdekt hoe cybercriminelen te werk gaan. Ook geven rechercheurs, officieren en wetenschappers de luisteraar een unieke kijk achter de schermen van deze snelgroeiende vorm van criminaliteit.

Ondermijnende criminaliteit vindt soms plaats op onverwachte - maar doodgewone - plekken. Op scholen, in schuren en loodsen, maar ook gewoon in doorsneewoningen. Deze vierdelige podcastserie neemt de luisteraar mee in de wereld van jonge criminelen, drugslabs, ketelbouwers en spookbewoning.

Herken drugslab in de buurt

Xtc-pillen die op een feestje of festival voorbijkomen kunnen zomaar bij jou in de buurt gemaakt zijn. De drugslabs die bijvoorbeeld xtc en crystal meth maken, zitten overal verscholen. In een schuur, garage of bedrijfsloods. Hoe kun je die locaties herkennen? En wat doet de politie als er 1 wordt ontdekt? Freek Pecht van de politie is expert op het gebied van drugslabs. In de podcast praat hij met 2 buurtbewoners, die bij de ontdekking van een drugslab betrokken waren.

De podcastserie hoort bij de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime en staat vermeld in de CCV-database lokale cyberprojecten. Inmiddels zijn er al bijna 5.000 downloads. Bekijk de factsheet en ontdek hoe je de podcast ook in je eigen gemeente kunt inzetten.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid