Product toegevoegd aan winkelmand
 

Datingfraude

Datingfraude

De CCV-podcast Datingfraude was onderdeel van de online campagne ‘Check nu je date!’. De campagne richtte zich op mensen die online op zoek zijn naar een date of al een online relatie hebben. Slachtoffers van datingfraude vertellen in 3 podcasts hun verhaal om zo online daters te waarschuwen. Ook de Fraudehelpdesk en Slachtofferhulp Nederland komen in de podcasts aan het woord.

Ervaringen

In 3 podcasts hoor je hoe geraffineerd oplichters te werk zijn gegaan bij Christine (66 jaar), Ellen (46 jaar) en Michael (49 jaar). Christine was na het overlijden van haar man op zoek naar een nieuwe liefde. Zij twijfelt en ontdekt net op tijd dat de man waar ze online contact mee heeft niet echt bestaat.

Ellen wordt helemaal meegenomen in het leven van haar nieuwe vriend, die ondernemer is en veel reist. Zij heeft gelukkig op het laatste moment de schade beperkt kunnen houden.

Michael legt het aan met een Amerikaanse soldaat en gaat voor heel veel geld het schip in.

Naast de soms financiële schade waren de emotionele gevolgen voor alle 3 de slachtoffers groot. Ze schaamden zich en hadden moeite om anderen weer te vertrouwen.

Luister naar de trailer

Podcast luisteren

Je kunt naar de afleveringen van de podcast-serie Datingfraude luisteren via een van de volgende podcast-apps:

Datingfraude voorkomen

Informatie over datingfraude en tips om datingfraude te voorkomen, vind je in het CCV-webdossier Datingfraude.