Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

Documenten

Filter zoekresultaten

Concrete aanpak PKVW voor gemeenten

19 juni 2018

Deze factsheet zet de voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor gemeenten op een rij. Zo daalt de kans op een inbraak fors en zijn inwoners van PKVW-wijken positief over hun gemeente. Verder passeren feiten over woninginbraken de revue.

lees meer

Boef in de wijk: Zevenbergen

13 maart 2018

Het spel is ingezet om de buurtpreventieteams te promoten. De bewoners die zich aanmelden voor een dergelijk evenement zijn vaak al erg betrokken bij de wijk, dus bij uitstek geschikt als deelnemer van een preventieteam. Daarbij wordt dit spel ingezet om de drempel die bewoners ervaren om de politie te bellen, te verlagen. Vaak weten bewoners niet wanneer ze de politie moeten en mogen bellen en welk nummer ze daar dan voor kunnen gebruiken.

lees meer

Op inbrekerspad

23 november 2015

De centrale vraag van dit onderzoek is: Wat zijn de feitelijke ervaringen met het aantreffen van inbrekers bij voorbereidingshandelingen voor woninginbraak?

lees meer

De wijkschouw, een objectieve en vakkundige blik op de wijk!

14 oktober 2015

Een wijkschouw is een interactief en lokaal instrument tegen woninginbraak. Je kunt bijvoorbeeld als gemeente, samen met bewoners, politie en een corporatie door de ogen van de inbreker naar een wijk kijken. Hierbij wordt onder andere gelet op zicht en overzicht en gekeken of de wijk heel, schoon en veilig is. Er wordt niet alleen stilgestaan bij buitenruimten, maar ook gekeken naar de bebouwing.

lees meer

Criminaliteitspreventie en stedelijk design

18 mei 2015

In deze masterscriptie concludeert Merel Goossens dat in België de kennis over de mogelijkheden en effecten van criminaliteitspreventieve interventies beter moet worden verspreid. Nederland vormt hiervoor een uitstekende inspiratiebron door de aanwezigheid van een centrale nationale organisatie (het CCV). Deze stimuleert gemeenten rekening te houden met het aanpakken van criminaliteit via preventieve maatregelen.

lees meer

Onderzoeksrapport Nationale Inbraakpreventie Weken 2015

30 april 2015

In opdracht van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) is onder 1.100 respondenten een onderzoek gehouden over het onderwerp inbraak en preventie in relatie tot inbraak. Dit onderzoeksrapport is een samenvatting van de belangrijkste resultaten.

lees meer