Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak


Voorlichtingsbijeenkomsten

Veel gemeenten organiseren voorlichtingsbijeenkomsten om bewoners bewust te maken van het risico op woninginbraak en ze tips te geven over hoe ze de kans op een woninginbraak verkleinen.

De ervaring leert dat kleinschalige, wijkgerichte bijeenkomsten vaak meer effect hebben dan algemene stadsbrede voorlichtingsavonden. Zeker als deze worden gekoppeld aan andere inbraakpreventieacties, bijvoorbeeld als vervolg op het verspreiden van witte voetjes of besmettingsbrieven. Bewoners kun je het best benaderen als recent in de buurt is ingebroken. Het CCV biedt diverse hulpmiddelen voor het organiseren van een goede voorlichtingsbijeenkomst over veilig wonen.

Stappenplan

Ben je van plan een voorlichtingsbijeenkomst over veilig wonen te organiseren? In dit stappenplan lees je welke acties je hiervoor kunt ondernemen.

Presentaties

Het CCV is als beheerder graag bereid presentaties over het Politiekeurmerk te geven aan professionele partijen. Het CCV verzorgt geen presentaties voor bewoners. Wil je een informatiebijeenkomst voor bewoners organiseren dan kun je deskundige partijen inschakelen voor het geven van presentaties. Naast een burgemeester of wethouder, een wijkagent en een medewerker van een woningcorporatie kun je ook denken aan een PKVW-bedrijf bij jou uit de buurt of een spreker van het Beveiligingscentrum. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.

Extra's

Film

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft een film ontwikkeld die laat zie hoe een vingervlugge ex-inbreker via kliko’s, losstaande ladders en een huissleutel die nog in een fietsslot zit, zijn slag slaat. Met deze film hoopt het CCV de aanwezigen tot inzicht te laten komen dat inbraakwerende maatregelen vaak eenvoudig zijn. De film is gemaakt om tijdens voorlichtingsbijeenkomsten over inbraakpreventie te tonen. Wil je de film tonen op een voorlichtingsbijeenkomst? Vraag dan een offerte aan via hic@hetccv.nl.

Flyers/Gadgets

Een relatief eenvoudige manier van informatieverspreiding is het versturen of uitdelen van brochures en flyers. De flyers bevatten soms bouwkundige maatregelen, maar het zijn voornamelijk organisatorische maatregelen om veilig te wonen. Bewoners kunnen namelijk eenvoudig veel zelf doen om een inbreker buiten te houden.

Naast de tips bevatten de meeste brochures en flyers van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) ook belangrijke telefoonnummers en verwijzingen naar erkende PKVW-bedrijven in de buurt.

PKVW-producten en gadgets worden tegen kostprijs aangeboden en zijn gratis te downloaden via de webwinkel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Wil jij een High-Impact-Crime-gerelateerde (HIC) bijeenkomst in jouw gemeente of wijk organiseren?

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid helpt jou:

  • met het organiseren van een bijeenkomst
  • in het aanbieden van ondersteunende middelen om de bijeenkomst interactief te maken.

Om een gepast advies vanuit het CCV te geven, kun je het formulier via de volgende link invoeren:

https://nl.surveymonkey.com/r/GG868Y8

Binnen 5 werkdagen wordt er contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bekijken.

 < Terug naar de Toolkit met middelen

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid