Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Wat voor een handhaver ben jij?

Het CCV brengt nieuw spel uit

Foutparkeren, loslopende honden op de rijbaan, onder de slagboom doorduiken, harder varen dan toegestaan; dit is de dagelijkse praktijk van handhavers. Hoe zorgen deze handhavers ervoor dat regels worden nageleefd? Om handhavers in opleiding te helpen, heeft het CCV het spel ‘Wat voor een handhaver ben jij?’ ontwikkeld.

De manier van handhaven kan verschillen en wordt ook wel een handhavingsstijl genoemd. In het spel ‘Wat voor een handhaver ben jij?’ komen 6 handhavingsstijlen aan de orde. De handhavers-in-spe leren met het spel de verschillende stijlen kennen en ontdekken zo hun eigen voorkeursstijl.

Effect

“Foutparkeren is strafbaar”, geeft Mila Cassée, CCV-adviseur én bedenker van het spel, als voorbeeld aan. “Maar wat doe je als de man van de auto zijn excuses aanbiedt en uitlegt dat er te weinig parkeerplaatsen zijn rond de school en zijn kinderen toch bij school moet kunnen afzetten. Krijgt hij een bon of komt hij er met een waarschuwing vanaf? En, met welke handhavingsstijl zorg je dat de man zijn auto in het vervolg niet meer op de stoep parkeert?” Dit is een van de 4 casussen van het spel die in een les besproken kunnen worden.

Een handhavingsstijl bepaalt vaak het effect van het handhavend optreden. Inzicht hebben in je eigen opstelling en gedrag kan helpen bij effectief optreden tegen regelovertreders. Het CCV-spel ‘Wat voor handhaver ben jij?’ biedt uitkomst.

Het spel ‘Wat voor een handhaver ben jij?’ is tegen kostprijs te bestellen via de CCV-webshop.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid