Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nijmegen heeft nu ook een convenant veilig uitgaan binnenstad

Op dinsdag 17 januari 2023 ondertekenden verschillende partijen het convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Binnenstad Nijmegen. Hiermee bekrachtigen zij de samenwerking en de uitvoering van de vastgestelde maatregelen om de veiligheid in het uitgaansgebied te versterken.

Het afgelopen jaar hebben de gemeente Nijmegen, ondernemers en politie, onder begeleiding van het CCV/Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, intensief samengewerkt aan de veiligheid in het uitgaansgebied.

Schoon, heel en veilig

Er waren schouwen tijdens nachtelijke openingsuren van de horeca, waarbij het uitgaansgebied is bekeken op de thema’s schoon, heel en veilig. Ook was er een bijeenkomst voor ondernemers over de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan en konden zij een enquête invullen om input te leveren voor de uitvoeringsmaatregelen. Vanuit het CCV/Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland begeleidt Martijn Wildeboer dit proces.

Het convenant werd ondertekend door: (horeca)ondernemers, Koninklijke Horeca Nederland (KHN)-afdeling Groot-Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Politie Nijmegen, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, Huis voor de Binnenstad/ Binnenstadmanagement Nijmegen en het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Meer weten?

Webinar Hoe kunnen horecaondernemers omgaan met drugsoverlast?
6 februari, 11.00 uur online

Laat je in een uur bijpraten over wat je kunt doen om drugsoverlast in je horecaonderneming te voorkomen. In dit webinar hoor je wat anderen hieraan doen en hoe je daarin met elkaar kunt samenwerken.
Bekijk het programma en meld je aan ›

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid