Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Minister Grapperhaus bezocht wapen inleverlocatie

Tot en met 17 oktober vindt de landelijke wapen inleveractie plaats. Daarbij kunnen jongeren steekwapens anoniem en straffeloos inleveren bij de politie. In het kader daarvan bezocht minister Grapperhaus donderdag 14 oktober gemeente Haarlemmermeer.

Foto: Minister Grapperhaus bekijkt virtual reality game over wapenbezit en - gebruik.

Na ontvangst door burgemeester Marianne Schuurmans nam de minister plaats in de politiebus bij de pop-up inleverlocatie. Hier sprak hij met een OOV-medewerkster over de bewustwordingscampagne You Choose, die Haarlemmermeer heeft ontwikkeld. Onderdeel van deze campagne is een virtual reality game, waarin je het verloop van wapenbezit en -gebruik zelf kan beïnvloeden. Vervolgens sprak de minister met de adjunct-directeur van het Altra College (VSO) over het betrekken van scholen en ouders bij het tegengaan van wapenproblematiek onder de jeugd.

Weer buiten voerde de minister diverse gesprekken. De politie informeerde hem over de wapenproblematiek in de gemeente. Jongerenwerkers en handhavers spraken over de contacten met de jeugd. Er was ook veel publiek op de been, dat de minister om handtekeningen en selfies vroeg.

Foto: Tijdens het werkbezoek ging de minister met publiek dat aanwezig was op de foto.

Wapen inleveractie

Tot en met 17 oktober vindt de landelijke wapen inleveractie plaats. Daarbij kunnen jongeren steekwapens anoniem en straffeloos inleveren bij de politie. Op deze CCV-website vind je alle informatie daarover.

Talkshow uitgaansgeweld

Dezelfde avond kwam wapenbezit aan de orde tijdens de talkshow over uitgaansgeweld, die in het kader van de Week van de Veiligheid werd uitgezonden. Onder leiding van Ewout Genemans gingen vertegenwoordigers van gemeenten, horecaondernemers en de politie met elkaar in gesprek over de aanpak van geweld in het uitgaansleven. De uitzending kun je terugkijken via de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Meer informatie over de aanpak van wapens en jongeren lees je in de toolbox Wapens en jongeren.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid