Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Eindhoven gaat aan de slag met wijk-GGD'ers

In de eerste helft van 2020 kwamen bij de Eindhovense politie bijna vijftig procent meer meldingen van mensen met verward gedrag. Voor de gemeente Eindhoven reden om te starten met een proef met wijk-GGD’ers die de overlast moeten terugdringen. De wijk-GGD’er, ook wel wijk-GGZ’er of wijkfunctionaris, werkt als verbindingsofficier in het netwerk van veiligheid en zorg. Hij of zij gaat zo snel mogelijk op mensen met verward gedrag af om escalaties te voorkomen.

In Eindhoven gaan de wijk-GGD'ers als eerste aan de slag in Gestel en Woensel-Zuid waaruit de meeste meldingen binnenkomen over mensen met verward gedrag. Ze signaleren, gaan op meldingen af en bekijken welke passende zorg er nodig is. Ze richten zich niet alleen op de personen die voor overlast zorgen maar ook op hun omgeving. Familie en omwonenden. Bijvoorbeeld door tips te geven hoe ze het beste met de overlast kunnen omgaan. De proef duurt een jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Het CCV begeleidde afgelopen jaren 47 gemeenten bij de invoering van een wijk-GGD'er. Meer informatie over wat de wijk-GGD'er is en wat hij/zij doet, vind je in het CCV-dossier Veiligheid en Zorg. Heb je vragen, mail dan even naar Gisèle Bool of bel haar direct op 06 13 35 01 05.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid