Eerste certificaat CCV-keurmerk Pentesten uitgereikt
Na een gezamenlijke audit door DEKRA en Kiwa heeft cybersecuritybedrijf Secura het eerste certificaat van het CCV-keurmerk Pentesten ontvangen. Sinds 1 juli 2021 kunnen cybersecuritybedrijven zich laten certificeren voor het CCV-keurmerk Pentesten.
V.l.n.r.: André Schoonhoven (Kiwa), Tanja Stoops (het CCV), Antal van Kolk-Luijt (Secura), Erwin Jansen (Secura), Edo-Jan Koster (DEKRA), Petra Oldengarm (Cyberveilig Nederland).
Met een penetratietest (kortweg pentest) kunnen zwakke plekken in een systeem worden gevonden. Een pentester kruipt als het ware in de huid van een kwaadwillende hacker. Het doel is kwetsbaarheden te ontdekken, zodat er gericht maatregelen kunnen worden genomen om het systeem te beschermen.
'Een pentester kruipt als het ware in de huid van een kwaadwillende hacker'
Vrijwel elke dag komen er nieuwe bedrijven bij die pentesten uitvoeren, zonder een verplichte check op de kwaliteit van de geleverde pentest-dienst. Door de toename van digitale dreigingen en cyberincidenten bij diverse bedrijven en organisaties, is de behoefte aan betrouwbare pentesten gegroeid. Onafhankelijk toezicht op de kwaliteit van de pentesten is dan ook een belangrijke stap in een digitaal veilig ondernemend Nederland.
'We zijn enorm trots dat wij de eerste in Nederland zijn die dit CCV-keurmerk mogen ontvangen.'
“We zijn enorm trots dat wij de eerste in Nederland zijn die dit CCV-keurmerk mogen ontvangen”, zegt Antal van Kolck-Luijt, director bij Secura. “Met dit keurmerk tonen wij aan dat we de hoogste kwaliteit waarborgen. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de door ons geleverde pentest voldoet aan de vooraf gestelde eisen.”