Ga naar de inhoud

Weet jij alles van ondermijning? Spreekt het je aan om positie te pakken en tegelijkertijd te verbinden? Als themaspecialist Ondermijning ben je de schakel tussen jouw interne collega’s van de PVO’s en externe partijen op het gebied van ondermijning.

Wat doet Platform Veilig Ondernemen (PVO)?

Drugscriminaliteit, Ransomeware en winkelovervallen: ondernemers kunnen met verschillende vormen van criminaliteit te maken krijgen. Platform Veilig Ondernemen zet zich in om ondernemers weerbaarder te maken tegen criminaliteit. Dat doen we door het bieden van informatie, handelingsperspectief en preventieve maatregelen die meteen toepasbaar zijn voor ondernemers.

De tien regionale PVO’s zijn actief in hun regio. Ze vormen samenwerkingen tussen private en publieke partijen op regionaal en lokaal niveau om onder meer winkelgebieden, uitgaansgebieden en buitengebieden veiliger te maken. Daarnaast organiseren de PVO’s bijeenkomsten, (online) sessies en trainingen en nemen deel aan beurzen of evenementen. Zo staan ze in direct contact met ondernemers en helpen hen op weg naar veiliger ondernemen. De prioriteiten van de PVO’s worden mede bepaald door het Actie Programma Veilig Ondernemen van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC).

Hoe is het expertisecentrum georganiseerd?

Naast de regionale PVO’s is er het Expertisecentrum PVO-NL. Bij PVO-NL is de kennis en expertise van de drie thema’s, cybercriminaliteit, ondermijning en gebiedsgerichte vermogenscriminaliteit, ondergebracht. Zo borgen we kennis, houden we actuele ontwikkelingen nauw in de gaten en zorgen we ervoor dat de regionale PVO’s met elkaar in verbinding staan. Tevens onderhoudt PVO-NL het netwerk met landelijke partners, zoals brancheorganisaties en andere landelijke partijen die zich in het veiligheidsdomein bevinden.

Het landelijk expertisecentrum bestaat uit 4 themaspecialisten, 2 communicatieadviseurs, 2 collega’s die secretarieel ondersteunen, een strategisch adviseur en een manager.

Wat ga je doen?

Als Adviseur en themaspecialist Ondermijning houd jij je bezig met het ontwikkelen en onderhouden van een sterk (landelijk) netwerk, je initieert nieuwe samenwerkingen en geeft advies aan PVO-managers en adviseurs. Je verzamelt informatie, volgt vakspecifieke ontwikkelingen en deelt deze kennis met de regionale PVO’s.

Aan de hand van het Actieprogramma Veilig Ondernemen, jouw vakkennis en relevante ontwikkelingen stel je voor het thema ondermijning een visie op, en zorg je ervoor dat jouw visie wordt gedragen door de regionale PVO’s. Daarnaast ondersteun je de regionale PVO’s bij onder meer productontwikkeling, het geven van voorlichting en het organiseren van seminars en trainingen. Je levert input voor communicatie-uitingen en bent betrokken bij verschillende werkgroepen waar regionale PVO-adviseurs thema- en branchegericht werken aan (product)ontwikkeling en kennisverbreding.

Wil je meer weten over de functie en hoe je werkweek eruit zou kunnen zien? Bekijk dan de werkweek van Erwin Everts (themaspecialist Ondermijning bij PVO-NL).

Wie ben jij?

Zowel strategisch denken als het hands-on uitvoeren van plannen spreekt jou aan. Je weet hoe je een visie moet uitdragen, mensen hierin kan meenemen en kan enthousiasmeren. Je kan schakelen tussen verschillende taken en niveaus en kunt goed belangen tegen elkaar afwegen en passende oplossingen vinden.  
Je hebt WO werk- en denkniveau en je hebt een aantal jaren werkervaring in een bestuurlijke omgeving.


Wat bieden wij?

  • Een uitdagende, gevarieerde functie voor 36 uur per week;
  • Een goed salaris van maximaal €5.825,02 (schaal 11 of 12 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Met ingang van 1 januari 2024 vindt er ook een CAO-verhoging plaats van 1,5%;
  • 23 dagen per jaar kun je op vakantie en je kunt twee weken extra kopen, of juist verkopen;
  • Een fijne werkplek bij op ons kantoor met mooi uitzicht op Utrecht.
  • De mogelijkheid om thuis te werken en je werkplek op kosten van het CCV thuis in te richten.
  • Daarnaast krijg je de beschikking over een leaseauto of goede reiskostenregeling.

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan door je motivatie met cv te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. Themaspecialist Ondermijning. Een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de procedure. Wil je meer weten? Bel met Stefan Molleman (manager PVO-NL), tel. (06) 24 26 91 83. 

Algemeen

Platform Veilig Ondernemen is onderdeel van het CCV. Het CCV is op zoek naar mensen met talent en werft mensen met de beste capaciteiten. Het CCV laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Vacature banner Platform Veilig Ondernemen