Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

Reinaerde biedt veilige toegang voor gehandicaptenzorg

Foto van Ton HolslagHoe is veilig toegangsbeheer praktisch geregeld in de zorg, zoals bij begeleid wonen voor mensen met een beperking? Welke tips hebben professionals die er dagelijks mee te maken hebben? Ton Holslag, adviseur veiligheid bij Reinaerde, onderdeel van de Carante groep, benadrukt het belang van goed toegangsbeheer.

Ton Holslag beheert de toegang tot de verschillende locaties: "We maken per locatie een apart sluitplan. Daarin staat op welke manier, welke sleutel, welke deur kan openen. We merkten dat het belangrijk is overzicht te houden of medewerkers wel of niet in een bepaald gebouw kunnen komen."

Veilig toegang tot zorgwoningen

Hoe gaan zorginstellingen om met veilige toegang tot woningen van hulpbehoevenden? Het antwoord is niet eenduidig en vereist veelal maatwerk. Ook is de zorgsector complex met vele partijen, wensen en procedures. Het CCV merkt dat het leren van elkaar hierbij van belang is en vroeg daarom ook Imelda Bogaard van de Lelie zorggroep hoe zij omgaan met toegang tot zorgwoningen. Ook werd er divers materiaal ontwikkeld ter ondersteuning van professionals: