Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

Proactieve aanpak van politie Loosduinen

Politie Loosduinen heeft een proactieve aanpak om woninginbraken te voorkomen. Het 'geheim' zit hem volgens bureau Loosduinen in het betrekken van alle belanghebbenden.

"Inbraken voorkomen doe je door inwoners actief te betrekken bij het onderwerp", aldus Patrick de Brabander van de Eenheid Den Haag Team Loosduinen.

Communicatielijnen zijn kort

De gemeente Den Haag werkt met dezelfde portefeuilles als de politie binnen de gemeente. "Dit houdt de communicatielijnen kort en het zorgt dat de portefeuillehouders bij politie en gemeente elkaar goed kennen", vertelt De Brabander. Met de focus op wijkgebonden werken haalt de politie 'het binnenste naar buiten en het buitenste naar binnen'.

"Dit klinkt ingewikkelder dan het is", legt De Brabander uit. "Wij vertellen de bewoners wat wij doen en zij informeren ons over wat er bij hun speelt." Hoe, dat legt de politieman graag uit. "De voorwaarde om dit te laten slagen is een strategisch netwerk. En een strategisch netwerk bouw je op met social media en die onderhoud je zowel digitaal als met persoonlijk contact."