Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor projectontwikkelaars en woningcorporaties

Hoe kunnen projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties het Politiekeurmerk Veilig Wonen inzetten? Het CCV sprak hierover met Cor Ruiter en Femke Schrama-Groot, van Nieman Raadgevende Ingenieurs.

Meerwaarde

Bij Cor Ruiter en Femke Schrama is het enthousiasme voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen in de loop der tijd gegroeid: "Wij zien de meerwaarde van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Omdat wij van meet af aan bij het vervaardigen van het (voorlopig) ontwerp van een nieuwe wijk of nieuw te bouwen complex betrokken zijn, is het betrekkelijk eenvoudig om het instrument Politiekeurmerk Veilig Wonen daar ook in op te nemen."

Voordelen bespreken

Het onderwerp Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt met elke nieuwe klant besproken. "Het werkt heel efficiënt om bij het ontwerp de voordelen van eventuele invoering van het PKVW goed te bespreken met de klant. Als achteraf blijkt dat de klant (of de opdrachtgever daarvan) eigenlijk toch had willen opleveren op PKVW-niveau, wordt het ineens wél een heel ingewikkeld en kostbaar proces."