Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

Project Buurtauto 'Stop Woninginbraken' - eenheid Noord-Holland

Woninginbraken zijn niet alleen een probleem van een individuele gemeente, maar een gezamenlijk probleem van alle gemeenten in een regio. In de politie-eenheid Noord-Holland werken daarom 38 gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en private partijen samen om het aantal woninginbraken terug te dringen.

Doel gezamenlijke aanpak

Het doel van de gezamenlijke aanpak is het creëren van beter beveiligde woningen (onder andere door middel van het PKVW), meer bewustzijn bij bewoners in wijken waar veel wordt ingebroken en het vergroten van de meldingsbereidheid van verdachte situaties.

Best of Three Worlds

Om de effectiviteit van de woninginbrakenaanpak te vergroten, werkt de politie samen met de gemeenten volgens het concept 'Best of Three Worlds'. Dit is een combinatie van informatie gestuurde politie, probleemgerichte aanpak en burgerparticipatie. In deze aanpak is het belangrijk de interventies op die plaatsen te plegen waar de meeste woninginbraken plaatsvinden, de hotspots.

Hotspotwijken

In de periode van 1 juli tot en met 31 december 2014 worden alle 38 gemeenten in de eenheid Noord-Holland minimaal drie keer bezocht door een preventieteam Stop Woninginbraken. Hiervoor rijden drie buurtauto's door de 38 gemeenten. De focus van de bezoeken ligt op de hotspotwijken. Medewerkers van de buurtauto's gaan op basis van informatie van de gemeente en de politie in gesprek met buurtbewoners en geven gratis preventietips om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

Bestanden