Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

Alle praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

Subsidieregeling voor slachtoffers

12 februari 2018

Overvalslachtoffers willen om herhaling te voorkomen vaak zo snel mogelijk beveiligingsmaatregelen treffen. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven voert een subsidieregeling uit die ze hierbij tot maximaal duizend euro ondersteunt.

lees meer

Utrecht omarmt Politiekeurmerk Veilig Wonen

20 december 2016

De aanpak van woninginbraken is als 1 van de topprioriteiten benoemd in het Integraal Veiligheidsplan van de gemeente Utrecht. In de Domstad moet het aantal woninginbraken in 2018 flink zijn gereduceerd. Om dit te bereiken, sloeg de gemeente de handen ineen met de politie, woningcorporaties én de bewoners van de stad.

lees meer

Nepboef en alarmkoffer vergroten veiligheidsbewustzijn

20 december 2016

De burgemeester van Noordenveld reikte op 15 december de eerste alarmkoffer uit aan wijkbelangenvereniging Middenveld. Dankzij het mobiele alarmsysteem in deze koffer, krijgen buren van een afwezige bewoner een belletje zodra een ongewenste bezoeker in de woning beweegt.

lees meer

Training buurtpreventie: een eye-opener

10 november 2016

Maar liefst 10 gemeenten kregen tijdens de Week van de Veiligheid een hands-on training buurtpreventie aangeboden vanuit CCV. Onder leiding van Dick Silvius van het CCV zijn leden van WhatsApp-groepen, buurtpreventieteams en medewerkers van de gemeente en de wijkagent de wijken ingedoken om op basis van diverse opdrachten op zoek te gaan naar opvallende zaken in hun wijk.

lees meer