Product toegevoegd aan winkelmand

Woninginbraak


Filter nieuwsberichten

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Gemeentes veiliger door toezicht via digitaal opkopersloket

  24 april 2019

  Het digitaal opkopersloket (DOL) en bijbehorend register (DOR) geven gemeentelijke toezichthouders steeds beter overzicht van opkopers en de producten die zij in- en doorverkopen. Dit leidt tot de vangst van gestolen goederen, ontmoedigt heling én maakt gerichte controles mogelijk die zwaardere criminaliteit tegengaan. Twee boa’s vertellen in Toezine hoe zij het loket en het register inzetten om hun gemeente veiliger te maken.

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Deel gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie

  18 april 2019

  Een deel van de gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie, zoals burgers die zelf ingrijpen bij criminaliteit of doorgeschoten sociale controle. Het aantal buurtpreventiegroepen is de laatste jaren sterk toegenomen. Gemeenten ontwikkelen echter nauwelijks beleid voor de omgang met deze burgerinitiatieven. Dit blijkt uit het landelijke onderzoek ‘De burger kijkt mee'.

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer

  Inbrekers in de startblokken voor meivakantie

  17 april 2019

  Lekker naar buiten of naar familie met Pasen, op Koningsdag feestvieren op straat en misschien even ertussenuit in binnen- of buitenland. De meivakantie is dit jaar een aaneenschakeling van momenten waarop we liever niet binnen blijven. Maar let op: inbrekers staan juist op deze dagen in de startblokken om toe te slaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) waarschuwt voor een verhoogde kans op inbraken en adviseert om extra alert te zijn en woningen goed af te sluiten.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Doe eens lief

  21 maart 2019

  In deze blog van directeur Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat hij in op onverdraagzaamheid. 'Als ik iets onacceptabel vind, is het wel agressief of onbeschoft gedrag tegenover mensen die gewoon hun werk doen." #doeslief

  lees meer

  Susanne Schat: "Opnieuw woninginbraak? Goede beveiliging werkt!"

  14 maart 2019

  Ruim een vijfde van de slachtoffers van woninginbraak was binnen een jaar opnieuw doelwit van inbrekers. Vooral in stedelijke gemeenten kregen inwoners vaker dan één keer te maken met woninginbraak. Dat blijkt uit nieuwe analyses van de Veiligheidsmonitor 2017 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die vandaag zijn gepubliceerd.

  lees meer

  Dure woningen zijn het meest in trek bij inbrekers

  08 maart 2019

  Duurdere woningen en buurten en verstedelijkte gebieden zijn naar verhouding vaak doelwit van inbrekers. In wijken waar inwoners in sociaal opzicht veel onderlinge banden hebben, zijn inbrekers minder vaak actief. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2017 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  lees meer

  Misdaadmeter: minder inbraken en meer overvallen

  04 maart 2019

  Het AD heeft de nieuwste editie van de Misdaadmeter gepubliceerd. Uit cijfers van de politie blijkt al dat er ten opzichte van 2017 13% minder woninginbraken waren en dat steeds minder mensen slachtoffer zijn van zakkenrollers. In 2018 waren er 4% meer overvallen.

  lees meer