Product toegevoegd aan winkelmand

Woninginbraak


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Doe eens lief

  21 maart 2019

  In deze blog van directeur Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat hij in op onverdraagzaamheid. 'Als ik iets onacceptabel vind, is het wel agressief of onbeschoft gedrag tegenover mensen die gewoon hun werk doen." #doeslief

  lees meer

  Susanne Schat: "Opnieuw woninginbraak? Goede beveiliging werkt!"

  14 maart 2019

  Ruim een vijfde van de slachtoffers van woninginbraak was binnen een jaar opnieuw doelwit van inbrekers. Vooral in stedelijke gemeenten kregen inwoners vaker dan één keer te maken met woninginbraak. Dat blijkt uit nieuwe analyses van de Veiligheidsmonitor 2017 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die vandaag zijn gepubliceerd.

  lees meer

  Dure woningen zijn het meest in trek bij inbrekers

  08 maart 2019

  Duurdere woningen en buurten en verstedelijkte gebieden zijn naar verhouding vaak doelwit van inbrekers. In wijken waar inwoners in sociaal opzicht veel onderlinge banden hebben, zijn inbrekers minder vaak actief. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2017 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  lees meer

  Misdaadmeter: minder inbraken en meer overvallen

  04 maart 2019

  Het AD heeft de nieuwste editie van de Misdaadmeter gepubliceerd. Uit cijfers van de politie blijkt al dat er ten opzichte van 2017 13% minder woninginbraken waren en dat steeds minder mensen slachtoffer zijn van zakkenrollers. In 2018 waren er 4% meer overvallen.

  lees meer

  Alle burgemeesters krijgen nieuw veiligheidspakket

  06 februari 2019

  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het eerste Veiligheidspakket voor burgemeesters uitgereikt aan de nieuwe burgemeester van het Gelderse Heerde, Jacqueline Koops-Scheele. Vanaf nu krijgt elke burgemeester zo’n pakket.

  lees meer

  Ondermijning is dit jaar belangrijkste gemeentelijke veiligheidsthema

  06 februari 2019

  Ondermijning is volgens ambtenaren Openbare Orde en Veiligheid (OOV) dit jaar binnen hun gemeenten het belangrijkste veiligheidsthema. Op de tweede plek staat zorg en veiligheid, gevolgd door woninginbraak, drugsbeleid en jeugdoverlast. Dit blijkt uit een recent gehouden enquête van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  "Hoe lief iemand ook is, daar voorkom je geen inbraken mee"

  04 februari 2019

  Vlogger Enzo Knol is behoorlijk ontdaan nadat er in zijn huis werd ingebroken en er niet alleen een behoorlijke ravage werd aangericht, maar er ook veel spullen werden ontvreemd. CCV-directeur Patrick van den Brink herhaalt bij 6Inside nogmaals de inbraakpreventieboodschap van het CCV die voor iedereen geldt: “Sluit ramen en deuren, laat een lichtje branden en leg waardevolle spullen uit het zicht.”

  lees meer

  Secondant: Straatrovers zijn opvallend jong en actief

  30 januari 2019

  Vergeleken met andere plegers van high impact crimes– woninginbrekers en overvallers – zijn straatrovers een opvallende groep. Dit schrijven onderzoekers van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) in Secondant. Zo beginnen zij hun criminele carrière vaak al vroeg en de recidive onder deze groep is relatief hoog. Waarin verschillen straatrovers van andere HIC-daders en wat betekent dit voor de aanpak van deze groep?

  lees meer

  Secondant: ‘Zet niet nog meer slachtoffertaken weg bij de politie’

  14 januari 2019

  Het is een flinke klus om de slachtofferrechten binnen de politie nauwgezet door te voeren. Secondant interviewt Hester Hageman, die bij de politie inhoudelijk verantwoordelijk is voor de verandering van het slachtofferbeleid. Zij wil de torenhoge Haagse ambities ten opzichte van de politie graag intomen. “Geef ons de ruimte om nieuw beleid goed en stevig te maken.”

  lees meer