Product toegevoegd aan winkelmand

Woninginbraak


Filter nieuwsberichten

  Secondant: ‘Zet niet nog meer slachtoffertaken weg bij de politie’

  14 januari 2019

  Het is een flinke klus om de slachtofferrechten binnen de politie nauwgezet door te voeren. Secondant interviewt Hester Hageman, die bij de politie inhoudelijk verantwoordelijk is voor de verandering van het slachtofferbeleid. Zij wil de torenhoge Haagse ambities ten opzichte van de politie graag intomen. “Geef ons de ruimte om nieuw beleid goed en stevig te maken.”

  lees meer

  Samenwerking politie en burgers heeft ook ongewenste effecten

  11 januari 2019

  De politie werkt steeds vaker samen met burgers op het terrein van veiligheid, toezicht en openbare orde, maar dit heeft niet alleen maar positieve effecten. De ruimte die burgers claimen – bijvoorbeeld via buurtpreventieteams en app-groepen – kan leiden tot onrechtmatigheden en risico’s voor niet-actieve burgers.

  lees meer

  Veilig langer thuis blijven wonen

  20 december 2018

  Langer thuis blijven wonen: de laatste jaren komt dit steeds vaker voor onder ouderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de toegang tot je zorgwoning te regelen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) helpt je graag bij de keuze hierin.

  lees meer

  Eindhoven zet BuurTent in na overvallen

  12 december 2018

  Naar aanleiding van enkele overvallen in Eindhoven besloot de gemeente op door politie aangewezen hotspots een gerichte actie te houden. Daarom werd zaterdag een zogenaamde BuurTent opgezet op het Belgiëplein. Hier kregen het winkelend publiek, winkeliers en buurtbewoners informatie kregen over het voorkomen van overvallen en woninginbraken.

  lees meer

  Zo zorg je dat inbrekers je huis rond de feestdagen links laten liggen

  11 december 2018

  Bij feestdagen denk je waarschijnlijk eerder aan kerstdiners, vuurwerk en oliebollen dan aan inbrekers. Maar de inbrekers denken wel aan jou: volgens de politie zijn er op Eerste en Tweede Kerstdag 2 keer zo veel inbraken als gewoonlijk, en met Oud en Nieuw zelfs 3 keer zo veel. Hoe houd je dieven buiten de deur terwijl je aan de kalkoen zit bij je familie of vuurpijlen afsteekt bij vrienden? NU.nl sprak met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de politie en een ex-inbreker.

  lees meer

  Voorlichting over beveiliging bij VvE-belang door heel Nederland

  05 december 2018

  Stichting VvE-belang organiseerde de afgelopen maanden bijeenkomsten door heel het land voor bestuurders van Verenigingen van Eigenaren (VvE). Het CCV en CB&V waren op meerdere locaties vertegenwoordigd met een lokaal PKVW-bedrijf om voorlichting te geven aan de bezoekers over beveiliging. En met succes. Een aantal korte terugblikken per locatie: van Maastricht tot Den Haag en alles wat daar tussen ligt.

  lees meer

  CCV geeft inwoners Enkhuizen tips over beveiligen woning tegen inbraak

  04 december 2018

  Nu de donkere dagen weer zijn begonnen, vindt de gemeente Enkhuizen het belangrijk om inwoners extra te informeren over het voorkomen van inbraak. De politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) geven daarom een presentatie met tips over het beveiligen van de woning tegen inbraak. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 december van 19.15 tot 21.15 uur in De Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2.

  lees meer

  Samenwerking zorgt voor daling aantal inbraken in Almere

  04 december 2018

  Door hoge inbraakcijfers stond Almere jarenlang in de spotlights als woninginbraakhoofdstad van Nederland. Gemeente, politie en stadstoezicht zetten zich dan ook volop in om de inbraakcijfers in deze stad te verlagen. Met resultaat: een ijzersterke samenwerking, minder woninginbraken én wekelijkse monitoring van de inbraken door middel van het digitale veiligheidsinformatiesysteem VIS. "De aanpak van High Impact Crimes (HIC) staat inmiddels als een huis”, aldus Marrit van Dijk, adviseur veiligheid bij de gemeente Almere.

  lees meer