Product toegevoegd aan winkelmand

Woninginbraak


Filter nieuwsberichten

  Secondant: Het nut van preventieadvies na een inbraak

  09 juli 2019

  Na een inbraak komen inbrekers soms nog eens terug. Helpt preventieadvies om een herhalingsinbraak te voorkomen? Emeritus hoogleraar Henk Elffers vertelt in Secondant over zijn onderzoek hiernaar. Hij vond de benodigde data niet in Nederland, maar wel in Australië. “Het zou leuk zijn om ook hier zo’n onderzoek uit te voeren.”

  lees meer

  Meer risico op woninginbraak in zomervakantie

  04 juli 2019

  Het aantal inbraken stijgt aanzienlijk tijdens de vakantieperiode. Verzekeraars noteren in juli en augustus een piek in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. De afgelopen 5 jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5392 claims in juli. Dat is 10% meer dan de 4889 claims die verzekeraars gemiddeld ontvangen in juni. In augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims met 5574 nog hoger.

  lees meer

  Zomercampagne 'Maak het inbrekers niet te makkelijk'

  01 juli 2019

  Laat bewoners genieten van de zomer, zorg dat inbrekers hun woning voorbijgaan. Maak hiervoor gebruik van de PKVW-inbraakpreventiecampagne 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' die in samenwerking met de politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie is ontwikkeld. Deze campagne richt zich op de zomermaanden waarin bewoners op vakantie of een dagje uit gaan en hun woning soms voor inbrekers wel erg uitnodigend achterlaten.

  lees meer

  Apeldoorns raadslid krijgt eerste veiligheidsscan woning

  01 juli 2019

  “Hoewel een nieuwbouwappartement makkelijker is te scannen dan bestaande bouw, zijn er ook hier verbeterpunten.” Aan het woord is Michael de Man, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Hij neemt de veiligheid van de woning van raadslid Jan Dirk van der Borg in Apeldoorn onder de loep. Van der Borg is vrijdag 28 juni het eerste raadslid bij wie de woningscan van het CCV wordt afgenomen.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Gemeentes veiliger door toezicht via digitaal opkopersloket

  24 april 2019

  Het digitaal opkopersloket (DOL) en bijbehorend register (DOR) geven gemeentelijke toezichthouders steeds beter overzicht van opkopers en de producten die zij in- en doorverkopen. Dit leidt tot de vangst van gestolen goederen, ontmoedigt heling én maakt gerichte controles mogelijk die zwaardere criminaliteit tegengaan. Twee boa’s vertellen in Toezine hoe zij het loket en het register inzetten om hun gemeente veiliger te maken.

  lees meer