Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

De wijkschouw, een objectieve en vakkundige blik op de wijk!

Een wijkschouw is een interactief en lokaal instrument tegen woninginbraak. Je kunt bijvoorbeeld als gemeente, samen met bewoners, politie en een corporatie door de ogen van de inbreker naar een wijk kijken. Hierbij wordt onder andere gelet op zicht en overzicht en gekeken of de wijk heel, schoon en veilig is. Er wordt niet alleen stilgestaan bij buitenruimten, maar ook gekeken naar de bebouwing.

Hoe werkt een CCV-wijkschouw?

In eerste instantie richt men zich op de hotspots. Waar wordt veel in woningen ingebroken en welke maatregelen kunnen genomen worden om het in de toekomst te voorkomen? Een adviseur van het CCV wijst tijdens de schouw ook de zwakke plekken van de woning, het gebouw of complex en wijk aan en geeft tips om die te verbeteren. Ook wordt er aandacht besteed aan het veiligheidsgevoel en de mogelijkheden om dat te verbeteren. Zicht en verlichting zijn hierbij bijvoorbeeld van invloed.

Door het CCV wordt na de schouw een uitgebreide rapportage gemaakt die handvatten biedt voor de aanpak van de lokale problematiek. Handig omdat het een heel specifiek plan van aanpak is.

Meer informatie?

Wil jij ook met een andere blik naar veiligheid in jouw wijk kijken? Neem dan contact op met een adviseur van het CCV via pkvw@hetccv.nl of kijk op hetccv.nl/woninginbraak en politiekeurmerk.nl.