Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak

De Community of Intelligence over Woninginbraken

Een bundeling van essays over de intelligencegestuurde aanpak van woninginbraken. Een intelligencegestuurde aanpak van woninginbraken in de context van Nationale politie heeft de potentie om woninginbraken aanmerkelijk slagvaardiger aan te pakken. Intelligencegestuurd werken maakt proactief en preventief handelen mogelijk met grondige analyses over onder andere hot spots, hot shots, hot times en andere trends.

Beschrijving

Het oplossingspercentage van woninginbraken blijft steken op negen procent, terwijl dit voor andere misdrijven tot 25 procent gemiddeld is. De minister van Veiligheid en Justitie stelde voor high impact crimes, waaronder woninginbraken, het doel dat de pakkans tussen 2011 en 2014 met 25 procent toeneemt. Woninginbraken zijn ook als landelijke prioriteit bij de Nederlandse politie vastgesteld.

De Politieacademie heeft een essaywedstrijd georganiseerd om de relatie tussen kennisontwikkeling en operatie tot uitdrukking te brengen. De vraag aan essayschrijvers was op welke wijze een intelligencegestuurde aanpak van woninginbraken tot een verbetering zou leiden.

Organisatie

Politieacademie

Links