Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak


Mobiele informatieverspreiding

In verschillende gemeenten rijden er busjes rond of wordt er op verschillende locatie gebruik gemaakt van tijdelijke ruimtes (bijvoorbeeld een mobiele bouwkeet) om bewoners te informeren over risico’s op woninginbraak.

Hiermee kan een gemeente zich vooral richten op hotspotgebieden. Bewoners ontvangen informatie en krijgen eventueel hulp bij het aanbrengen van preventieve voorzieningen.

Project Buurtauto

In de periode van 1 juli tot en met 31 december 2014 zijn alle 38 gemeenten in de eenheid Noord-Holland minimaal 3 keer bezocht door een preventieteam Stop Woninginbraken. Hiervoor rijden drie buurtauto's door de 38 gemeenten. De focus van de bezoeken ligt op de hotspotwijken.

Tilburgse BuurTent

In een straat waar recent een woningbraak is geweest wordt onder andere in Tilburg de BuurTent, letterlijk een tent, opgezet. De praktijk leert namelijk dat mensen het meest open staan voor preventie, wanneer ze zelf of in hun omgeving te maken krijgen met een inbraak. In de BuurTent krijgen buurtbewoners informatie en voorlichting over het tegengaan van woninginbraak.

< Terug naar de Toolkit met middelen

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid